Kanariøyene er "meget sårbare" i møte med klimaendringer - Gran Canaria har mistet 13 cm kystlinje

Select Page

[secondary_title]

Kanariøyene er “meget sårbare” i møte med klimaendringer – Gran Canaria har mistet 13 cm kystlinje

by | 06.07.2018

Øya har mistet 13 cm. kystlinje på kun 10 år – kun ett av faresignalene som viser at øygruppen er sårbar i møte med klimaendringene.

Gran Canaria mister nå 1,3 cm. kystlinje i året, et alvorlig faresignal om at øygruppen er meget sårbare, ifølge ny rapport.

Det stigende havnivået får skylda for at kystlinjen trekker seg tilbake i en ny risikorapport som ble presentert av øyrådets president Antonia Morales.

Analysen består av vitenskapelig data fra en rekke institutter, og viser at havnivået har steget 17 cm. siden 1927.

Bare siden 1996 har temperaturen i havet rundt øyene steget med en grad. Den økte temperaturen gjør at det blir flere tropiske stormer på Kanariøyene.

Morales sier funnene i studien indikerer at øygruppen er svært sårbar i møte med klimaendringer, og at det vil gå ut over øyas infrastruktur.

Mer ekstremvær

På grunn av klimaendringene vil Kanariøyene oppleve mer ekstremvær i tiden fremover. Intens vind, hyppige varmebølger og ekstremt regnvær vil skape problemer fordi befolkningen og infrastrukturen ikke er godt nok forberedt.

Mer ekstremvær slik som hetebølger og regn vil også gå ut over øyas viktigeste næring, nemlig turismen, men også landbruket og fiskerne merker effekten.

Studien peker også på at de største farene mot infrastrukturen vil komme fra lokalt regn, og at mer bølger i havet og den økte temperaturen vil øke havnivået ytterligere.

Studien slår også fast at calimaen vil treffe øygruppen oftere.

 

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tenerife går til rødt nivå

Tenerife går til rødt nivå

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå. Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya. – Den største kilden til...

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Domstolen for partnervoldsaker i Las Palmas sendte i går ut besøksforbud mot en mann fra Las Palmas, for gjentatte tilfeller av grov partnervold og trusler. Mens mannen var ettersøkt for et annet tilfelle av vold, truet han også med å kaste parets en måneder gamle...

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Oppdatering: Tenerife har gått til rødt nivå Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, utelukker ikke at øyregjeringen kan innføre rødt nivå på Tenerife igjen, etter at smitten har økt den siste tiden. – Det er ingenting å feire, ettersom pandemien ikke er over...