Annonse

Massivt søk etter antatt død kvinne på Gran Canaria

Store politistyrker og personell fra forsvaret har søkt etter den antatt døde kvinnen nord på Gran Canaria. Kvinnens eks-partner er den eneste mistenkte i saken.

Foto: Privat

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 13:43

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 13:43

Annonse

Store politistyrker fra det nasjonale politiet og mannskaper fra forsvaret har søkt etter liket av en kvinne nord på Gran Canaria. Juana Ramos ble sist sett 20. august 2016, og er antatt død.

Tidlig mandag morgen har også 130 personer fra spesialstyrken for beredskap, UME, deltatt i søket etter kvinnen i Arucas, Moya og Guía på Gran Canaria.

Søket ble beordret av spesialdomstolen for voldsutsatte kvinner i Las Palmas, som leder etterforskningen etter forsvinningen.

Det har også blitt brukt hunder, droner og dykkere i søket.

Kvinnen ble sist sett da hun gikk tur med sin eks-partner, som er den eneste mistenkte i saken, skriver Canarias 7.

Ga falsk forklaring

Miguel Ramos ble pågrepet 7. september 2016, etter at påtalemyndigheten konkluderte med at han hadde avgitt falsk forklaring ved flere anledninger.

Han skal blant annet ha forklart at hun hadde gått en tur og forlatt hjemmet i La Paterna ved midnatt, men da politiet sporet bevegelsene ved å spore mobiltelefonene til både den mistenkte og kvinnen ble det klart at de to hadde vært sammen nord på øya frem til morgenen, da kvinnens signal forsvant.

Løslatt på kausjon

Ramos ble varetektsfengslet uten mulighet for kausjon, men ble senere løslatt. Han må melde seg for retten to dager i uka. Han har også blitt fratatt passet, og får ikke forlate øya uten å melde fra.

I februar 2018 ble den mistenkte eks-partneren på nytt innkalt for å forklare seg etter funnet av et brev han angivelig skal ha skrevet, som ga politiet grunn til å mistenke at han kan ha skjult liket i en undervannshule langs nordkysten.

Ramos skal ha nektet for at han skrev brevet, men en ekspert på håndskrift skal senere ha avgjort at det var han som skrev brevet.

Minst fire søkeoperasjoner har blitt utført siden kvinnen forsvant, skriver Tiempo de Canarias.

Siden han ble løslatt har Ramos blitt dømt for å angripe en journalist.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse