Måtte bortvise rundt 20 festdeltakere

Politiet måtte bortvise flere personer som danset og festet uten munnbind og avstand i Las Palmas på torsdag. «


Vaksineringen på Gran Canaria fortsetter fremover og fører dermed til at flere velger å ignorere reglene som er innført for å begrense smittespredningen.

På torsdag denne uken måtte det lokale politiet rykke ut til en samling på over 20 personer, som feiret bursdag på Farray-plassen i Las Palmas.

Her danset deltakerne uten å overholde avstanden, og flere hadde heller ikke munnbind på seg.

Det var en innbygger i området som varslet politiet. Politiet valgte å bortvise et tjuetalls personer fra plassen. som måtte bortvise et tjuetalls personer

Frem til i dag har rundt 40% av målgruppen blitt fullvaksinert på Kanariøyene, mens rundt 58% har fått minst en dose, ifølge helsedepartementet på Kanariøyene.

Økende smitte på Kanariøyene

Denne fredagen ble det nok en dag påvist over 300 nye smittetilfeller på et døgn på Kanariøyene.

343 nye smittetilfeller ble registrert i dag, mens det på torsdag ble påvist 378 nye smittede. På onsdag ble det påvist 292 smittetilfeller.

Smittesituasjonen er verst på Tenerife, som har et smittetrykk på 234 per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene. Øya er på rødt nivå for lokale coronatiltak, innført av regjeringen på Kanariøyene.

På Gran Canaria øker smitten også, men situasjonen er langt fra slik den er på Tenerife. Smittetrykket på Gran Canaria er 56,69 per 100 000 innbyggere de siste to ukene, og trenden er stigende, spesielt i hovedstaden Las Palmas nord på øya.