Annonse

Massevaksinerer folk i Arguineguín

På onsdag og torsdag ble til sammen 400 mennesker vaksinert. Denne fredagen skal ytterligere 200 få stikket i armen.

Foto: Mogán kommune

Av Leo Lunde
Publisert 8. april 2021 kl. 01:25

Av Leo Lunde
Publisert 8. april 2021 kl. 01:25

Annonse

På onsdag startet massevaksinering av innbyggere i Mogán kommune og nabolagene som ligger nært kommunegrensen i San Bartolomé de Tirajana i konsertteltet ved Plaza Pérez Galdós i Arguineguín.

Kommunen har satt av det 1160 kvadratmeter store teltet slik at flest mulig kan vaksineres, samtidig som det utføres med god sikkerhetsavstand og tilstrekkelig gjennomlufting.

Kommunen skriver i en pressemelding at området desinfiseres hver dag før og etter vaksineringen.

Tre dager i uka

Foreløpig skal vaksineringen på plassen ved kirken foregå tre dager i uka, men kommunen forventer at det kommer et større antall doser i mai, noe som vil gjøre det mulig å øke tempoet ytterligere.

– Da forsterker vi også arbeidet med desinfisering, noe som er avgjørende, forklarte rådmann Víctor Gutiérrez fra kommunen.

600 vaksineres på tre dager

Ifølge kommunen har rundt 200 personer blitt vaksinert ved senteret på onsdag. Like mange ble vaksinert på torsdag, og man forventer lignende tall denne fredagen.

I pressemeldingen påpeker kommunen at de fleste er positive til vaksinen.

– Kommunen har en imponerende akksept for vaksinen på over 95%. De personene som sier nei forekommer sjeldent, og hvis de gjør det ringer de gjerne noen dager senere for å si at de har endret mening, forklarte Carmen Suárez fra helsesenteret.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Annonse