Annonse

Nå kan du ta coronaprøven på flyplassen – dette må du vite

Flyplassoperatøren Aena har inngått samarbeid med Eurofins Megalab om coronatesting på en rekke spanske flyplasser.

Foto: Aena

Av Leo Lunde
Publisert 16. april 2021 kl. 07:08

Av Leo Lunde
Publisert 16. april 2021 kl. 07:08

Hvis du skal fly fra Gran Canaria kan du nå ta den nødvendige coronatesten som mange land krever på flyplassen før avgang.

Den spanske flyplassoperatøren Aena har inngått samarbeid med Eurofins Megalab om å tilby testing for passasjerene på flyplassen.

I tillegg til Gran Canaria tilbyr Eurofin Megalab også testing på en rekke andre flyplasser i Spania.

Her har de testsenter

Dersom du skal fly fra El Prat i Barcelona, Alicante Elche, Valencia, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sør, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote eller La Palma er det Eurofins Megalab du må forholde deg til for testing på flyplassene.

For å gjøre bestilling av prøve enklere har selskapet lansert en nettløsning der du kan reservere tid. Her kan du også få tilgang til prøveresultatene.

Enkelte reisende har opplevd at coronaprøver fra private legesentre ikke har blitt godkjent i ved innreise til for eksempel Norge, til tross for at disse sentrene er godkjent av kanariske myndigheter.

Svar innen 12 timer

Dermed kan kvalitetssikret testing på et testsenter som er godkjent av Aena på en rekke flyplasser bli løsningen. I tillegg er det jo mye mer praktisk å stikke innom testsenteret på flyplassen, fremfor å måtte planlegge for testing før man drar.

Likevel er det verdt å merke seg at selskapet garanterer prøvesvar innen 12 timer, så ved stor pågang kan dette bli vanskelig for mange, som neppe ønsker å oppholde seg på flyplassen i 12 timer før avgang.

Åpningstidene kan også variere noe, og tilgjengeligheten kan være begrenset av restriksjoner og pågang. Derfor er det avgjørende at du setter deg inn i prosessen og tilgjengeligheten, og ikke bare reiser til flyplassen uten å bestille time først. 

Ha boardingpasset klart

Flere flyplasser har også innført krav om at du må ha boardingpass for å slippe inn på flyplassen. Derfor må du sjekke inn på forhånd via flyselskapets mobil eller nettløsning.

Ifølge nettsiden til Eurofins Megalab tilbyr de både PCR-prøver, antigen hurtigprøver og antistoffprøver. Skal du ut å fly er du sikrest med en PCR-prøve, ettersom disse er godkjent stort sett i alle land.

Pass på at du får riktig test

Pass også på at du ikke tar feil av antigen og antistoff, siden sistnevnte neppe blir godkjent for innreise eller flytur noe sted i Europa.
Eurofins Megalab skriver på sin nettside at alle typer passasjerer skal kunne dra nytte av tjenesten, både i avgangs- og ankomsthallen. Senteret skal også være tilgjengelig for de som jobber på flyplassen og mannskap fra flyselskapene.

For å bestille time kan du enten laste ned selskapets app som du finner link til på deres nettside, eller du kan booke time på denne siden.

Registreringsprosessen

For å registrere deg må du oppgi navn, kjønn, nasjonalitet, passnummer, adresse, e-post og telefonnummer.

Når du har registrert deg får du en bekreftelse på e-post med en kode du må taste inn for å bekrefte registreringen. Vær obs på dette trinnet, og husk å sjekke søppelpostmappa hvis du ikke får en e-post.

Deretter velger du hvilken flyplass du skal reise fra, når du vil ta testen, og taster inn nummeret på boardingpasset og flightnummeret ditt.

Så velger du testtype og betalingsmetode.

Du vil få en e-post med en QR-kode som inneholder informasjon om din avtale. Denne scanner du ved inngangen til testsenteret. Dette tiltaket er innført for å unngå at mange mennesker samles.

Du kan betale med kredittkort eller Paypal når du bestiller.

Dersom du tester positivt

Hvis du tester positivt er du pålagt å forlate flyplassen på en betryggende måte, reise til et egnet karantenested og kontakte helsemyndighetene for å vente på instruksjoner.

Du skal også ta kontakt med de du har vært i nærkontakt med slik at de kan gå i karantene frem til de har testet seg.

Norge krever test

Reisende til Norge, også norske statsborgere og de som er bosatt i Norge, må vise dokumentasjon på negativ koronatest ved innreise.

Testen må være tatt innen 24 timer før innreise.

Dersom du ankommer med fly, kan testen være tatt innen 24 timer før avgangstiden til flyet ditt. Har du mellomlandinger på vei til Norge, er det avgangstiden til det første flyet du tar som gjelder.

Godkjent testmetode på testen er PCR eller antigen hurtigtest. Attesten skal være på norsk, dansk, svensk, engelsk, fransk eller tysk.

Les mer om hvilke regler som gjelder for innreise til Norge på Helsenorge.no – og husk at disse reglene kan endre seg på kort varsel, derfor er det viktig at du selv holder deg oppdatert på myndighetenes nettsider.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Annonse