Siste

Norske Equinor vil bygge gigantiske vindmøller utenfor Kanariøyene

Det norske energiselskapet satser på fornybar energi utenfor Kanariøyene, men forslaget er bare et av mange. «


Norske Equinor vil bygge 15 vindmøller på havet utenfor Kanariøyene, skriver Canarias 7.

Selskapet har planer om å bygge disse i et 130 kvadratkilometer stort område, der havdybden varierer fra 60-950 meter.

Dersom prosjektet realiseres kan det stå klart i 2026, og investeringen fra Equinors side er ventet å være på 860 millioner euro, skriver El Periodico de la Energia.

– Vi ser på Kanariøyene som et spennende område for flytende havvind, og har presentert mulighetene vi ser til både lokale myndigheter på Kanariøyene og sentralt i Spania, sa Equinor-talsmann Eskil Eriksen til E24 i juni 2019, etter at planene ble kjent.

Norges ambassadør i Spania, Odd Mølster og Kanariøyenes visepresident, Román Rodríguez møttes for å diskutere prosjektet i mars. Foto: Gobierno de Canarias

Norske myndigheter har sagt de ønsker å investere i fornybar energi på Kanariøyene.

Selskapet skal allerede ha startet prosessen for å utrede miljøkonsekvensene av prosjektet, som har fått navnet «Floating Offshore Wind Canarias».

Les også:

Norskeide Servatur kjøper enda et hotell: – Det er tunge investeringer

Flere prosjekter planlegges

Dette er ikke det eneste vindmølleprosjektet som er planlagt utenfor Kanariøyene. Tolv andre prosjekter er på tegnebrettet, men bare noen av disse skal velges ut og realiseres.

Equinor sitt prosjekt består av 15 gigantiske vindmøller, som blir 82 meter høye.

Totalt er det planlagt for 225 megawatt produksjonskapasitet av Equinor.

Et konkurrerende prosjekt fra Iberdrola satser på 238 megawatt, men det er også foreslått flere mindre vindmølleparker til havs.

ACS og Greenalia har foreslått hver sin park med 50 megawatts kapasitet, mens Ocean Energy ønsker å bygge ut 132 megawatt utenfor den kanariske kysten.

Prosjektet til Equinor er ventet å skape opptil 30 fulle stillinger på driftsiden.

Det anslås også at prosjektet kan gi rundt 200 indirekte arbeidsplasser, i tillegg til mellom 1000 - 3000 arbeidsplasser under konstruksjonen.