Ny runde calima og høye temperaturer i dag

Ny runde med calima og økte temperaturer på Kanariøyene. Skjermdump: Calimamodellen Skyron

Av Leo Lunde | 16. september 2020 kl. 00:15

Denne onsdagen får Kanariøyene en ny runde med calima (sandstøv fra Sahara) og temperaturer på over 30 grader flere steder.

Det blir stort sett overskyet og calimaen er forventet å treffe høytliggende områder ifølge det statlige meteorologiske instititutt, Aemet.

Temperaturene er forventet å stige med muligheter for over 34 grader sør og vest på Gran Canaria, og da spesielt i innlandet. Det blir også varmt i sør og vest på de andre øyene, spesielt i høyden. På Lanzarote og Fuerteventura vil også temperaturene stige til mellom 30 og 32 grader.

Vinden er forventet å komme fra nordøst, og kan komme opp i liten kuling nordvest og sørøst på La Palma. Det betyr høyere bølger langs kysten her.

På Tenerife og La Gomera kan også vinden komme opp i liten kuling med muligheter for stiv kuling enkelte steder i nord og nordøst på Tenerife og La Gomera.

På Gran Canaria blir det liten kuling i nord og nordøst med muligheter for stiv kuling i vest. Sørsiden av øya får stort sett lett bris.

Lanzarote og Fuerteventura får frisk bris med muligheter for sterkere vind i kastene, spesielt langs kysten i nord. Også her kan bølgene bli høyere enn normalt og det blir muligheter for regn.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!