Seks år gamle Olivia ble kvalt til døde

Olivia og søsteren Anna (1) ble kidnappet og angivelig drept av sin egen far på Tenerife. Saken sjokkerte en hel nasjon. «


Olivia Gimeno Zimmermann døde av kvelning. Det viser en rapport som er forelagt domstolen for behandling av voldssaker mot kvinner i Santa Cruz de Tenerife.

Seks år gamle Olivia ble kidnappet og angivelig drept av sin egen far 27. april 2021, sammen med sin lillesøster Anna (1), som fortsatt ikke er funnet. Heller ikke faren, Tomás Gimeno, er funnet.

Familien og politiet antar at han tok sitt eget liv, men politiet utelukker ikke at han kan være på flukt. Han er fremdeles ettersøkt av Interpol, og søket er fokusert på Afrika, ifølge El Cierre Digital.

Olivia ble funnet på havets bunn utenfor Tenerife 10. juni 2021.

Den yngre søsteren, Anna, ble aldri funnet. Hun er også antatt drept av faren. Foto: Privat

En voldelig død

Høyesterett på Kanariøyene har konkludert med at jenta led en «voldelig død» og ble drept av kvelning. Dette ble også antatt tidligere, og den konkrete dødsårsaken skal være akutt lungeødem som følge av kvelningen.

Politiet antok etter funnet av Olivia at faren kan ha dopet ned døtrene, før han la de i hver sin bag og senket de til havets bunn. Den toksikologiske rapporten etter obduksjonen av Olivia viser ingen funn som tyder på dette, ifølge La Provincia.

Bilde som viser hvordan faren, Tomas GImeno, kan se ut i dag. Han er ettersøkt av Interpol, som fokuserer sitt søk i Afrika.

Ekspertrapporten fastslår at jenta døde mellom 19:54 og 21:00, den 27. april, samme dag som hun og søsteren ble kidnappet.

Anna og Olivia-saken skapte stor oppmerksomhet, sjokk og sorg i hele Spania.

Basert på truende samtaler mellom Gimeno og moren til jentene, er det antatte motivet at han ønsket å påføre moren lidelse, da han ikke taklet at moren var i et nytt forhold.

Under et intervju på LaSexta sa talsperson for familien, Joaquín Amills, at målet til Gimeno var å påføre moren smerte for livet.

– Planen til Tomás Gimeno var at Beatriz skulle lide resten av livet ved å ikke vite hva som hadde skjedd. Det verste i livet er å ikke ha noen svar, ikke vite når eller hvor.  Det var så forskrudd og grusomt, det han gjorde, at målet var dette. Han trodde ikke skipene skulle finne de, fordi han trodde det var umulig på slik dybde sa Joaquín Amills til La Sexta.

Savnet i 44 dager

Natta da jentene forsvant hadde faren kontakt med jentenes mor over telefon. Han gjentok flere ganger i samtalene at moren aldri ville få se han eller døtrene igjen.

Canariavisen fulgte saken tett i ukene etter forsvinningen. Du kan lese alle sakene vi har publisert etter forsvinningen her.