Siste
Bilder/video: Bård Ove Myhr Rundt 50 frivillige hev seg med på den årlige strandryddingen til Surf Canaries. Bilder/Video: Bård Ove Myhr
VIDEO:

Stort oppmøte for å rydde stranda

Rundt 50 frivillige hev seg med når stranda utenfor Arguineguín skulle ryddes for plast og søppel. Se videoreportasjen vår fra innsatsen øverst i saken.


PLAYA CALLAO, GRAN CANARIA

I 12 år har frivillige fra Surf Canaries ryddet strendene på Gran Canaria for søppel. Under pandemien ble det vanskelig, men nå er de frivillige nok en gang ute langs kysten.

Denne uka trådde rundt 50 frivillige til for å fjerne alt fra bildekk til gamle fiskegarn og flasker fra strandlinjen ved Playa Callao, like utenfor Arguineguín.

Med seg på laget hadde de organisasjonen Oceans4Life, mens utestedet Tipsy Hammock stod for servering til de frivillige.

Har gitt resultater

De frivillige sier arbeidet som har pågått i flere år har gitt resultater. 

– Forrige gang vi var her fylte vi en 50 kvadratmeter stor container. Denne gangen slet vi med å fylle opp ti søppelsekker, så vi utgjør en forskjell, sier Julie Bass fra Oceans4Life. 

Utenom den årlige innsatsen fra Surf Canaries, er også Oceans4Life ute hver måned for å rydde strendene og havet for søppel. De tar med seg skoler og bedrifter i både sør og nord. 

– Jeg føler kanskje at tiden er inne for å endre holdning litt nå, siden strendene faktisk er renere nå. Nå handler det mer om å informere folk, lære folk hvordan man resirkulerer, å være mer i havet å plukke opp plast og mikroplast.

Handler om forbruk

Daniel Alcock fra Surf Canaries sier det ikke bare handler om å plukke søppel, men også om å gjøre folk mer bevisste på forbruket sitt. 

– Det handler også om å kjøpe mindre plast og kjøpe mindre generelt sett. Vi kjøper mye som er unødvendig. Vi stemmer med lommeboka. Hvis vi begynner å kjøpe ting med mindre innpakning vil selskapene lage produkter med mindre innpakning, sier Daniel Alcock fra Surf Canaries. 

– Det kommer alltid til å handle om å fjerne søppel, men samtidig prøver vi å få folk til å se på den ukentlige handlingen, hva som er nødvendig og ikke, hvilken innpakning, kan vi kjøpe ting nærmere hjemme, kan vi reparere noe, eller gi noe bort. Vi prøver å få folk til å analysere innkjøpene sine, fortsetter han. 

 

 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.