Trekker tilbake populære pølser etter funn av salmonella

En rekke populære pølsevarianter fra produsenten Embutidos Solá SA trekkes tilbake etter funn av salmonella-bakterier.

SMITTEKILDEN: Tørkede pølser som ikke har blitt tilstrekkelig varmebehandlet kan være en typisk smittekilde for salmonella-bakterier. Illustrasjon: Envato Elements

Av Leo Lunde
Publisert 16. oktober 2020 kl. 01:04

Av Leo Lunde
Publisert 16. oktober 2020 kl. 01:04

Helsemyndighetene i Catalonia har beordret salgsstopp av pølser produsert av Embutidos Solá SA i Barcelona på grunn av funn av salmonellabakterier i produktene, melder nyhetsbyrået Efe. Produktene har også vært i kanariske butikkhyller.

Nå har de også lagt ned salgsstopp og bedt selskapet trekke tilbake alle fuet-produkter (tørkede pølser) som er produsert av selskapet. Salgstoppen omfatter merkene Cabanes, Embutidos Solám La Granja, Calet, Solá i Masó, Don Teo, Cambasaec, Sanglier, Fran-per, Vic d’Or, Tapas Pape, og Julian Mairal i Reketukas.

Trekker tilbake i Europa

I begynnelsen av september gikk også franske helsemyndigheter ut med en advarsel etter at 18 tilfeller av salmonella i Nueva Aquitaine-regionen i landet ble knyttet til konsum av pølser produsert av Embutidos Solá SA i sommer.

Siden da har produktene blitt kalt tilbake i Frankrike, Belgia, Estland, Litauen, Storbritannia, Tsjekkia, ANdorra og store deler av Spania – inkludert på Kanariøyene.

Symptomene på salmonella

Symptomene på salmonellaforgiftning er vanligvis diaré, oppkast, feber og hodepine. Barn og gravide er spesielt utsatt for alvorlige symptomer.

Helsemyndighetene i Spania påpeker at det ikke er nødvendig å gå til legen dersom du har gått syv dager uten symptomer etter å ha spist et av disse produktene.

Salmonella er en bakterietype som hovedsakelig finnes i tarmen hos mennesker og dyr.

Matforgiftning på grunn av salmonella er vanlig i flere land. Bakterien smitter gjennom næringsmidler, hender eller kontaminert drikke. Kontaminerte kjøttprodukter er vanligste smittekilde, men en rekke andre næringsmidler kan også være smittekilden, ifølge Store Norske Leksikon.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!