13 attraksjoner du bør få med deg på Gran Canaria

av | 26.01.2020

Det er ikke uten grunn at Gran Canaria er den mest populære øya for feriehungrige nordmenn. Rundt 4 millioner turister besøker Gran Canaria hvert eneste år, og da blir det selvsagt lagt opp til en rekke morsomme og minnerike aktiviteter for hele familien.

Her har vi samlet et knippe attraksjoner du bør få med deg på Gran Canaria – enten du er en erfaren Kanari-turist, eller besøker denne herlige øya for aller første gang.

Fornøyelsesparker på Gran Canaria

Gran Canaria har en rekke store fornøyelsesparker som alle er perfekte for en dag full av opplevelser og moro for hele familien.

Aqualand – Badeland på Gran Canaria

Dette er parken for deg som elsker vann, sklier, fart, og moro. Dette badelandet er med sine over 100.000 kvadratmeter et gigantisk lekeområde for både store og små. Her finner du sklier for alle aldre, bølgebasseng, og en rekke vannaktiviteter. Parken har hele 33 forskjellige sklier – enten du føler seg vågal, eller foretrekker en avbalansert tur ned mot vannet.

Palmitos Park – Dyrepark på Gran Canaria

Det er ikke uten grunn at Palmitos Park står høyt på listen til alle som elsker dyreparker. Med sitt hovedfokus på eksotiske og spennende fuglearter og reptiler kan du se en rekke spennende dyrearter i Palmitos Park. Et av høydepunktene for mange er det utrolige delfinshowet, hvor dyktige delfiner og deres trenere utfører de utroligste stunt og akrobatikk både i vannet og i luften. En annen publikumsfavoritt er det velkjente papegøyeshowet, hvor du får se fugler med noen helt spesielle talenter på scenen. Palmitos Park er også usedvanlig vakker der parken ligger som en grønn oase i et ellers ganske brunt landskap.

Sioux City

Har du noen gang hatt lyst til å besøke en (nesten) ekte westernby? Sioux City er på mange måter meget autentisk, ettersom denne parken ble bygd som et filmsett på 70-tallet, og har blitt brukt til innspillingen av en rekke westernserier og filmer opp gjennom årene. I dag er parken en fornøyelsespark med cowboyshow, en ekte saloon, og dyktige skuespillere og stuntpersoner som utfører kule westernshow for de skuelystne familiene. Et absolutt must hvis du er på Gran Canaria og har hekta på western!

Poema del Mar – akvarium på Gran Canaria

Poema del Mar er et stort akvarium som stod ferdig i Las Palmas på Gran Canaria i 2018. Dette er definitivt et akvarium i verdensklasse, med gigantiske akvarium hvor det lever både eksotiske og lokale fisker og andre dyr fra havet. En tur gjennom hele akvariet tar rundt to timer, så det er best å sette av nok tid hvis du vil få med deg alt.

Opplev grottene på Gran Canaria

Et besøk til de spennende grottene i Guayadequedalen er absolutt en spennende tur for store og små. Her finner du en rekke naturlige grotter som blir benyttet som fast bolig for rundt 20 mennesker. I tillegg til omvisning i grottene kan du også kose deg med nydelig mat i en helt unik grotterestaurant.

Hangar 37 – airsoft på Gran Canaria

I det som best kan beskrives som en actionpark får du leve ut den indre kommandosoldaten i deg. Hanger 37 er Europas største airsoftbane, og med realistiske kamper og airsoftvåpen er dette krigslek på sitt beste. Hvis du er litt for pysete for paintball er dette dessuten perfekt, ettersom kulene gjør langt mindre vondt.

Holiday World – tivoli på Gran Canaria

Holiday World er et lite men sjarmerende tivoli i Maspalomas sør på Gran Canaria. Her finner du mange aktiviteter for barna, en liten berg og dalbane, 4D-kino, pariserhjul med flott utsikt over området rundt og mange små og store aktiviteter og karuseller.

Cactualdea Park – Europas største kaktuspark

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i kaktuser har jammen Gran Canaria det perfekte stedet for deg. Selv om du kanskje ikke har kaktuser som din store lidenskap er det likevel ganske imponerende å beskue den seks meter høye kaktusen som troner over parken. Her er den perfekte fotomuligheten for deg som vil imponere Instagram-følgerene. Over 1200 kaktuser og plantearter samlet på et sted gjør Cactualdea Park på Gran Canaria til en favoritt for mange.

Cocodrilo Park – parken som fortjener mer oppmerksomhet

Cocodrilo Park på Gran Canaria er kanskje ikke den mest kjente dyreparken på øya, og havner i skyggen av steder som Palmitos Park. Men denne parken gjør en utrolig jobb for å redde skadde dyr, og dyr som trenger et hjem når ingen andre vil, eller kan ta vare på de. Derfor mener vi denne parken fortjener langt mer oppmerksomhet. Her kan du se på krokodiller, og komme tett inn på spesielle dyr som har levd på jorda siden dinosaurenes tid. Alle inngangspengene går til arbeidet parken gjør for å redde og hjelpe skadde dyr fra hele verden.

Angry Birds Activity Park – lekeland for de minste

I Angry Birds Activity Park i Puerto Rico sør på Gran Canaria kan du oppleve universet fra det ekstremt populære mobilspillet Angry Birds. Her kan barna leke, hoppe trampoline, spille ball, og være med på morsomme aktiviteter. Et paradis for de minste ungene!

Parapark – for deg som digger escape room

Escape Room-aktiviteter har virkelig tatt av de siste årene. Her skal du sammen med din gruppe finne løsninger på mysterier, puslespill, finne skjulte spor, og løse gåter – med mål om å komme deg ut av rommet før tiden er ute. En perfekt aktivitet for deg som liker en utfordring!

Gran Canaria Karting Club – fart og spenning

På Gran Canaria Karting Club, øyas største go-kart-bane, kan både du og ungene få oppleve fart og spenning. Her kan hele familien få prøve seg på racing i biler som passer alderen til sjåføren. Absolutt verdt et besøk om du digger go-kart, men synes de små banene i Norge blir litt kjedelige.

Moonlight Cinema – film under stjernehimmelen

Mer romantisk enn dette blir det neppe. Her kan du og din kjære oppleve kino fra skinnsofaer under stjernehimmelen. Kinoen har servering under hele filmen, og i tillegg til friske drinker kan du også bestille popcorn eller deres hjemmelagde pizza.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Her gir turistene blaffen i coronareglene på Lanzarote

Her gir turistene blaffen i coronareglene på Lanzarote

Politiet i Tías på Lanzarote måtte på tirsdag rykke ut til Puerto del Carmen, hvor rundt 70 turister festet uten å følge coronareglene på øya. Lanzarote er sammen med Gran Canaria i nivå 3, som innebærer at man ikke kan være i grupper på mer enn fire personer på...

375 migranter har kommet på tre dager

375 migranter har kommet på tre dager

Etter to uker med færre ankomster har det gode været nå gjort at flere migrantbåter har ankommet Kanariøyene så langt denne uken. På tre dager har 375 migranter kommet til øygruppen, inkludert 33 barn. Av disse har to mistet livet etter ankomsten på El Hierro, der en...

Fred Olsen-ferga som gikk på grunn er fremme i Las Palmas

Fred Olsen-ferga som gikk på grunn er fremme i Las Palmas

På onsdag gjennomførte Fred Olsen-fergen "Bentago Express" sin reise fra Agaete til Las Palmas, der den skal gjennomgå reparasjoner etter fergen gikk på grunn 7. januar under uværet Filomena. Fergen har siden da gjennomgått en omfattende bergingsoperasjon, og som...

Politiet overvåker sosiale medier – frykter oppfordringer til vold

Politiet overvåker sosiale medier – frykter oppfordringer til vold

Politiet overvåker nå sosiale medier på jakt etter hatefulle ytringer som oppfordrer til vold og uro. De siste dagene har det blitt delt videoer og klipp som oppfordrer til vold og trusler mot migranter på Gran Canaria, og en video med dødstrusler mot en ung migrant...

297 nye smittetilfeller og fem døde denne onsdagen

297 nye smittetilfeller og fem døde denne onsdagen

Kanariøyene har nå passert 32 000 påviste smittetilfeller, etter at 297 nye ble registrert det siste døgnet ifølge Helsedepartementet på Kanariøyene. 32 281 personer har så langt fått påvist smitte på øygruppen. Det siste døgnet med også fem nye dødsfall...

Minst tre døde og flere skadd etter kraftig eksplosjon i Madrid

Minst tre døde og flere skadd etter kraftig eksplosjon i Madrid

En kraftig eksplosjon i sentrum av Madrid har tatt livet av minst tre personer denne onsdagen. Seks personer er skadd og en er fremdeles savnet etter eksplosjonen som angivelig ble forårsaket av en gasslekkasje. Flere etasjer i bygget som huset kirkeansatte og en...