13 attraksjoner du bør få med deg på Gran Canaria

av | 26.01.2020

Det er ikke uten grunn at Gran Canaria er den mest populære øya for feriehungrige nordmenn. Rundt 4 millioner turister besøker Gran Canaria hvert eneste år, og da blir det selvsagt lagt opp til en rekke morsomme og minnerike aktiviteter for hele familien.

Her har vi samlet et knippe attraksjoner du bør få med deg på Gran Canaria – enten du er en erfaren Kanari-turist, eller besøker denne herlige øya for aller første gang.

Fornøyelsesparker på Gran Canaria

Gran Canaria har en rekke store fornøyelsesparker som alle er perfekte for en dag full av opplevelser og moro for hele familien.

Aqualand – Badeland på Gran Canaria

Dette er parken for deg som elsker vann, sklier, fart, og moro. Dette badelandet er med sine over 100.000 kvadratmeter et gigantisk lekeområde for både store og små. Her finner du sklier for alle aldre, bølgebasseng, og en rekke vannaktiviteter. Parken har hele 33 forskjellige sklier – enten du føler seg vågal, eller foretrekker en avbalansert tur ned mot vannet.

Palmitos Park – Dyrepark på Gran Canaria

Det er ikke uten grunn at Palmitos Park står høyt på listen til alle som elsker dyreparker. Med sitt hovedfokus på eksotiske og spennende fuglearter og reptiler kan du se en rekke spennende dyrearter i Palmitos Park. Et av høydepunktene for mange er det utrolige delfinshowet, hvor dyktige delfiner og deres trenere utfører de utroligste stunt og akrobatikk både i vannet og i luften. En annen publikumsfavoritt er det velkjente papegøyeshowet, hvor du får se fugler med noen helt spesielle talenter på scenen. Palmitos Park er også usedvanlig vakker der parken ligger som en grønn oase i et ellers ganske brunt landskap.

Sioux City

Har du noen gang hatt lyst til å besøke en (nesten) ekte westernby? Sioux City er på mange måter meget autentisk, ettersom denne parken ble bygd som et filmsett på 70-tallet, og har blitt brukt til innspillingen av en rekke westernserier og filmer opp gjennom årene. I dag er parken en fornøyelsespark med cowboyshow, en ekte saloon, og dyktige skuespillere og stuntpersoner som utfører kule westernshow for de skuelystne familiene. Et absolutt must hvis du er på Gran Canaria og har hekta på western!

Poema del Mar – akvarium på Gran Canaria

Poema del Mar er et stort akvarium som stod ferdig i Las Palmas på Gran Canaria i 2018. Dette er definitivt et akvarium i verdensklasse, med gigantiske akvarium hvor det lever både eksotiske og lokale fisker og andre dyr fra havet. En tur gjennom hele akvariet tar rundt to timer, så det er best å sette av nok tid hvis du vil få med deg alt.

Opplev grottene på Gran Canaria

Et besøk til de spennende grottene i Guayadequedalen er absolutt en spennende tur for store og små. Her finner du en rekke naturlige grotter som blir benyttet som fast bolig for rundt 20 mennesker. I tillegg til omvisning i grottene kan du også kose deg med nydelig mat i en helt unik grotterestaurant.

Hangar 37 – airsoft på Gran Canaria

I det som best kan beskrives som en actionpark får du leve ut den indre kommandosoldaten i deg. Hanger 37 er Europas største airsoftbane, og med realistiske kamper og airsoftvåpen er dette krigslek på sitt beste. Hvis du er litt for pysete for paintball er dette dessuten perfekt, ettersom kulene gjør langt mindre vondt.

Holiday World – tivoli på Gran Canaria

Holiday World er et lite men sjarmerende tivoli i Maspalomas sør på Gran Canaria. Her finner du mange aktiviteter for barna, en liten berg og dalbane, 4D-kino, pariserhjul med flott utsikt over området rundt og mange små og store aktiviteter og karuseller.

Cactualdea Park – Europas største kaktuspark

Hvis du er over gjennomsnittet interessert i kaktuser har jammen Gran Canaria det perfekte stedet for deg. Selv om du kanskje ikke har kaktuser som din store lidenskap er det likevel ganske imponerende å beskue den seks meter høye kaktusen som troner over parken. Her er den perfekte fotomuligheten for deg som vil imponere Instagram-følgerene. Over 1200 kaktuser og plantearter samlet på et sted gjør Cactualdea Park på Gran Canaria til en favoritt for mange.

Cocodrilo Park – parken som fortjener mer oppmerksomhet

Cocodrilo Park på Gran Canaria er kanskje ikke den mest kjente dyreparken på øya, og havner i skyggen av steder som Palmitos Park. Men denne parken gjør en utrolig jobb for å redde skadde dyr, og dyr som trenger et hjem når ingen andre vil, eller kan ta vare på de. Derfor mener vi denne parken fortjener langt mer oppmerksomhet. Her kan du se på krokodiller, og komme tett inn på spesielle dyr som har levd på jorda siden dinosaurenes tid. Alle inngangspengene går til arbeidet parken gjør for å redde og hjelpe skadde dyr fra hele verden.

Angry Birds Activity Park – lekeland for de minste

I Angry Birds Activity Park i Puerto Rico sør på Gran Canaria kan du oppleve universet fra det ekstremt populære mobilspillet Angry Birds. Her kan barna leke, hoppe trampoline, spille ball, og være med på morsomme aktiviteter. Et paradis for de minste ungene!

Parapark – for deg som digger escape room

Escape Room-aktiviteter har virkelig tatt av de siste årene. Her skal du sammen med din gruppe finne løsninger på mysterier, puslespill, finne skjulte spor, og løse gåter – med mål om å komme deg ut av rommet før tiden er ute. En perfekt aktivitet for deg som liker en utfordring!

Gran Canaria Karting Club – fart og spenning

På Gran Canaria Karting Club, øyas største go-kart-bane, kan både du og ungene få oppleve fart og spenning. Her kan hele familien få prøve seg på racing i biler som passer alderen til sjåføren. Absolutt verdt et besøk om du digger go-kart, men synes de små banene i Norge blir litt kjedelige.

Moonlight Cinema – film under stjernehimmelen

Mer romantisk enn dette blir det neppe. Her kan du og din kjære oppleve kino fra skinnsofaer under stjernehimmelen. Kinoen har servering under hele filmen, og i tillegg til friske drinker kan du også bestille popcorn eller deres hjemmelagde pizza.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tyskland åpner for reiser til Kanariøyene fra lørdag

Tyskland åpner for reiser til Kanariøyene fra lørdag

Tyske myndigheter har besluttet at det igjen skal åpnes for reiser til Kanariøyene. Fra 24. oktober kan tyske turister derfor legge ferien til øygruppen uten å gå i karantene når de kommer hjem. Tyskland opererer med en grense på 50 tilfeller per 100 000 innbyggere de...

Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Den tidligere havnepresidenten på Tenerife, Ricardo Melchior, etterforskes for fem tilfeller av korrupsjon. Det er snakk om hendelser relatert til Coalición Canaria-politikerens ledelse av havnemyndighetene på øya som nå er under lupen. Melchior er blant annet...

Over en million smittede i Spania siden pandemien begynte

Over en million smittede i Spania siden pandemien begynte

Bare det siste døgnet har over 6000 nye smittetilfeller blitt påvist i Spania, og i den siste runden med oppdateringer økte antallet med 16 973 personer. Dermed passerer Spania 1 million smittede siden pandemien begynte. Så langt har 34 366 mennesker mistet...

Torres: – Nødvendig å kontrollere avgangene

Torres: – Nødvendig å kontrollere avgangene

Stengningen av grenser mellom mange land på grunn av pandemien er hovedårsaken til at Marokko ikke kan ta imot hjemsendte immigranter som ankommer med båt til Kanariøyene. Det er umulig å returnere immigrantene gjennom Marokkos hovedstad Rabat, som har stengt både...

Over 2000 båtimmigranter på 7 dager

Over 2000 båtimmigranter på 7 dager

Nesten 580 immigranter ble reddet sør for Gran Canaria på onsdag. Dermed har det kommet rundt 2600 personer de siste sju dagene – like mange som i hele 2019, ifølge nyhetsbyrået Efe. De siste dagene har det kommet rundt 300 immigranter per dag, med unntak av forrige...

Fire nye dødsfall på Kanariøyene

Fire nye dødsfall på Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene kunne på onsdag bekrefte fire nye dødsfall på Kanariøyene. To personer mistet livet som følge av Covid-19 på Gran Canaria og to på Tenerife. Alle hadde underliggende sykdommer og var mellom 78-93 år gamle. På onsdag ble 157 nye...