Siste
Emily Quintana og Antonio Hernanz viser frem prosjektet. Foto: Ayuntamiento de Mogán

Elever i Mogán lager film mot mobbing

Med kamera, klapperbrett, action, får barna regissere og produsere egne kortfilmer om mobbing og ekskludering.


Elever fra 6. trinn i Mogán kommune har deltatt i prosjektet «Kamera, klapperbrett og action», som har som mål å bruke film som et middel for å forebygge mobbing og spre kunnskap om mangfold og sosial inkludering.

Prosjektet, som er gjennomført i samarbeid med kommunen og selskapet Maspafoto, har motivert disse elevene til å lage kortfilmer på omtrent fem minutter om temaene som ble presentert under et mobbe- og inkluderingskurs. 

– Dette er en mye mer dynamisk metode og elevene er hovedpersonene hele tiden, sier utdanningsråd Emiliy Quintana, om hvorfor filmproduksjon er et nyttig verktøy i kampen mot mobbing og ekskludering. 

Alle de kanariske barneskolene i Mogán har deltatt på opplegget, opplyser kommunen. 

Kortfilmene skal presenteres på en galla for barn og familier 4. juli. 

– Det er viktig å nå ut til foreldre også, slik at de kan dele inntrykk, sier Quintana.

Maspafoto-sjef Antonio Hernanz sier prosjektet startet for sju år siden, og har blitt finpusset frem til i dag. 

– Når vi ber guttene og jentene om å snakke om mobbing, hører de ikke alltid så mye på oss. Men når vi forteller dem at de skal lage en kortfilm, at de er manusforfatterne, og vi begynner å snakke om film og de store filmene som lages på øya, så blir de automatisk engasjert. Gjennom film får vi dem til å jobbe mot mobbing og forsikrer at ingen blir stående stille på sidelinjen,  noe som ofte er faren med mobbing, sier han.