Amadores før pandemien brøt ut. Foto: Pizabay/Virusgrafikk: Wikimedia Commons

18% nedgang i antall smittetilfeller den siste uka


Helsedepartementet på Kanariøyene kunngjorde på torsdag at tiltaksnivåene forblir som de er på alle øyene.

Dermed forblir Tenerife og Gran Canaria på nivå 2, Fuerteventura på nivå 3, mens de andre øyene er på laveste tiltaksnivå.

Den ukentlige rapporten fra øyregjeringen viser at det ble registrert 623 nye smittetilfeller fra 15. til 21. september. Det er en nedgang på rundt 18% i antall tilfeller, sammenlignet med uka før.

Smitten har økt noe på Lanzarote de siste to ukene, men sporbarheten er høy, ifølge øyregjeringen.

Smittetrykket per 100.000 innbyggere de siste sju dagene har gått ned 13,4% siden forrige uke. Størst nedgang har det vært på Gran Canaria og Tenerife.

Smittetrykket for de siste 14 dagene har gått ned 18% på øygruppen.

Antallet innlagte med Covid-19 har den siste perioden vært på 165 pasienter i gjennomsnitt. Det utgjør 3% av den totale kapasiteten i helsevesenet.

Også antallet intensivpasienter er på vei ned. Det er 56 intensivpasienter med Covid-19 på øygruppen, som utgjør 12,6% av den totale intensivkapasiteten.

I gjennomsnitt har to personer mistet livet per dag den siste uka. Det er en dobling fra uka før, da 1 person mistet livet i gjennomsnitt per døgn.

Den siste uka har coronaviruset tatt 12 liv på Kanariøyene: 6 på tenerife, 5 på Gran Canaria.

Gjennomsnittsalderen på innlagte coronapasienter de siste to ukene er 65,5 år. På intensivavdelingene er gjennomsnittsalderen 61 år.

80% av intensivpasientene var ikke vaksinert mot coronaviruset.