Siste

Anfi del Mar forbyr barn i bassengene etter avføringskandalen


Tidligere denne uken kunne Canariavisen avsløre at luksushotellet Anfi del Mar flere ganger skal ha brutt rutiner anbefalt av Verdens Helseorganisasjon, WHO, etter at det har blitt funnet avføring i bassengene gjentatte ganger.

Timeshare-hotellet skal angivelig ha stengt bassengene i 1-3 timer for desinfisering, og dette er langt de 8 timene som WHO anbefaler i sin rapport om smittefare og sikkerhet i svømmebasseng.

Kritikkverdige forhold

Ved å dokumentere tidene da basseng på blant annet Monte Anfi og Anfi Beach Club ble stengt og åpnet igjen etter funn av avføring i vannet, samt ved å snakke med flere gjester, kunne vi avdekke en rekke kritikkverdige hendelser.

Canariavisen har gjentatte ganger forsøkt å få Anfi del Mar i tale, både i forbindelse med denne, og vår forrige sak om avføring i bassengene på Anfi, men de har så langt nektet å kommentere saken.

Forbyr små barn i bassengene

Flere gjester skal angivelig ha sendt inn formelle klager til hotellet, men disse har blitt ignorert, ifølge gjester Canariavisen har snakket med.

Nå ser det nok en gang ut til at hotellet i er hardt vær, etter at gjestene nå raser over et forbud mot barn i svømmebassengene på hotellet.

Dette har fått foreldre på Facebook til å rase, ettersom bakgrunnen for de siste ukers hendelser mest sannsynlig er den såkalte «Caca Challenge», der ungdom utfordrer hverandre til å bæsje på offentlige plasser, slik som i svømmebasseng.

Ifølge oppslag ved bassengene gjelder dette forbudet barn under 1 år i voksenbassengene, også i følge med foreldre, og uavhengig av om barnet har på seg svømmebleie eller ikke.

En storm av klager i sosiale medier har dukket opp etter at to foreldre ble kastet ut av bassenget da de svømte med sin 1 år gamle baby. Flere har påpekt muligheten for å benytte babybassenget. Til dette svarer foreldrene at dette ikke lar seg gjøre, ettersom barnet er for lite til å være alene i bassenget, og at det er vanskelig for foreldrene å være i følge med barnet i dette bassenget.

Enkelte gjester påpeker også at eldre barn bruker dette bassenget, og er til fare for de minste, uten at badevaktene gjør noe med dette. Flere gjester mener på tross av det hele at disse bassengene ikke er ment for de minste, og at foreldre med små barn bør holde seg til anviste områder.