Erklærer vannkrise på Fuerteventura

av | 09.01.2020

Øyrådet på Fuerteventura erklærer krisesituasjon på grunn av store problemer med vannforsyningen på øya.

I en pressemelding utstedet av øyregjeringen sier president Blas Acosta at denne erklæringen vil frigjøre den byråkratiske kapasiteten som skal til for å få fortgang i arbeidet med å utbedre problemene.

Ifølge presidenten skal erklæringen gjøre det mulig å utvide vannreservoarer, øke kapasiteten for avsalting av sjøvann, og løse problemene i vannleveransen på øya. Håpet er at problemene skal være løst innen sommeren.

Den alvorlige nedgangen i tilgjengelig ferskvann har skapt store problemer på øya. Myndighetene sier at de derfor har innført ekstraordinære tiltak for å levere nok vann til innbyggerne.

De påvirkede områdene er Tesejerague, El Cardón, Marcos Sánchez, La Lajita-dalen, Tarajalejo og La Pared på den sørlige delen av øya, Lajares, El Roque og El Cotillo i nord, samt Vega Río Palma og Betancuria i sentrale strøk. I tillegg påvirker problemene den øvre delen av byen Puerto del Rosario.

Konkret planlegger øyrådet å utvide og utbedre avsaltingsanlegg i Puerto del Rosario, Corralejo, og Gran Tarajal, i tillegg til konstruksjonen av et helt nytt anlegg i Pájara.

Totalt planlegges det å bruke 14.2 millioner euro på dette.

I tillegg skal rundt tre millioner euro brukes på reparasjoner og vedlikehold av vannreservoaerer i seks kommuner, og et nytt vannrør er planlagt fra Morro Francisco i Corralejo-reservoaret til Lajares.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Varme og calima tar over for regnværet

Varme og calima tar over for regnværet

Etter at Kanariøyene opplevde lett regn denne torsdagen ser det ut til at varmen nå tar over. Aemet varsler temperaturer på over 34 grader i innlandet sør, øst og vest på Gran Canaria. Også innlandet på Lanzarote og Fuerteventura får en brennhet fredag. Sammen med...

Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Beordrer gjenåpning av lukkede utlendingsinternater

Innenriksdepartementet har beordret gjenåpningen av interneringssentre for immigranter på Kanariøyene, etter at de stengte når landet var i unntakstilstand. De båtflyktningene som ikke kvalifiserer til opphold på bakgrunn av et beskyttelsesbehov vil bli internert i...

Flere biler totalskadet etter bilbrann i Las Palmas

Flere biler totalskadet etter bilbrann i Las Palmas

Syv biler og en motorsykkel har blitt totalskadet i branner i Las Palmas tidlig torsdag morgen. Brannen skal ha brutt ut rundt klokken 4 torsdag morgen i Calle Sargento Provisional i La Feria del Atlántico-nabolaget. Brannvesenet melder at det ble brukt tusen liter...

128 båtflyktninger ankom Kanariøyene torsdag morgen

128 båtflyktninger ankom Kanariøyene torsdag morgen

Redningstjenesten har reddet 128 båtflyktninger utenfor Kanariøyene torsdag morgen, melder nødsentralen. 55 menn fordelt på tre båter ble reddet utenfor Gran Canaria og er sendt til Arguineguín-leiren. Denne leiren ble for kort tid siden tømt og flyktningene sendt til...