Foto: Balate Dorin/Shutterstock

Fem på stranda: Granca eller Gran Canaria?

Som vanlig raser debatten om «Granca» på sosiale medier. Vi har tatt turen til Puerto Rico-stranda for å høre hva nordmenn mener om navnet.


PUERTO RICO

Debatten har gått i årevis på sosiale medier og de delte meningene rundt kallenavnet «Granca» kan tilsynelatende få selv den mest besindige nordmann til å fyre seg opp på Facebook. 

Mens nordmenn snakker varmt om tur til «Sukkertoppen» eller ferie i «Nydalen», er det kun «Granca» som vekker like mye oppmerksomhet. 

Hver gang noen våger seg på bruken av ordet i diverse Facebook-grupper, kommer et kor av sinte kommentarer under innlegget: 

– Det er et skjellsord! Øya heter Gran Canaria! Lokalbefolkningen hater at nordmenn bruker dette navnet på øya deres!

Vi tok turen til stranda i norskefavoritten Puerto Rico, der vi spurte fem nordmenn om hva de synes. 

Steinar, Skjeberg

– Det gjør vel ikke noe? Det er et kleggenavn på en måte. Jeg bruker det ikke, men jeg hører jo at noen gjør det. Det bryr meg ikke. Det er vel større ting å henge seg opp i vel.

Tor, Oslo

– Det synes jeg ikke er greit. Man skal ha respekt for de som bor her. Jeg blir ikke irritert men synes folk er litt dumme. Det er mange dumme nordmenn. Jeg synes ikke det er noe positivt.

Karl-Petter, Bergen

– Det heter jo Gran Canaria. Jeg synes ikke vi skal fornærme lokalbefolkningen med å bytte navn på øya altså, så jeg forstår godt at folk reagerer, men jeg orker ikke det der Facebook-fjaset. Jeg har bedre ting å ta meg til på ferie. 

Barbara, Nordland

– Jeg bor i Las Palmas og studerer spansk. Der står det jo på forskjellige kontorer og slikt også. Jeg tror absolutt ikke at det fornærmer noen.

Angelica, Oslo

– Alle i vennegjengen bruker Granca men vi vet jo at noen i den eldre garde blir veldig sinte da. Men det gjør det jo nesten bare mer morsomt. De får bare krangle så mye de vil. Det er så typisk norsk.

 

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.