Siste
26 apper som er kjekke å ha når du skal til Gran Canaria. Foto: Photo Book Pro/Shutterstock

Gran Canaria i lomma –⁠ 26 apper som er kjekke å ha

Planlegger du en tur til Gran Canaria? Her er en liste over de beste appene som vil gjøre oppholdet ditt både enklere og mer fornøyelig!


Enten du er på ferie eller bor på Gran Canaria, kan de rette appene på mobilen gjøre ferien eller hverdagen enklere og bedre.

Fra transport til matlevering, og fra værvarsler til strandinformasjon, dekker disse appene alle aspekter av øylivet.

Så, last ned, utforsk, og nyt alt det vakre Gran Canaria har å tilby med disse topp appene. Vi har lagt ved lenker til hver app både for Android og iOS. 

Ingen av appene i denne saken er sponset, men du kan finne lenker for å bestille abonnement på Canariavisen. Det mener vi er nyttig for deg som leser, men det er å anse som egenreklame. 

Transport

Taxi

Når du trenger å komme deg raskt fra A til B, er Pide Taxi appen for deg. Med et brukervennlig grensesnitt kan du bestille en taxi med noen få klikk, basert på hvor du er. Du kan også betale direkte i appen, eller velge å betale i taxien når turen er ferdig. 

Buss

For å navigere øyas omfattende bussnettverk, er disse appene uunnværlige. Guaguas Global gir deg ruteinformasjon og tider for de blå regionbussene som du kan lese mer om her

Om du skal til hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria er det Guaguas Municipales-appen som gjelder. Der får du ruter og tider for de gule bybussene. 

Google Maps er et annet godt alternativ om du vil ha rutetider for buss på Gran Canaria. Appen har oppdaterte tider for alle busser, og vi drister oss til å mene at Guaguas-appene er mangelfulle og langt fra for eksempel norske Vy. 

 

Flyplass

Aena er den offisielle appen for Spanias flyplasser, inkludert Gran Canaria. Den gir deg flyinformasjon, terminalkart og mye mer. 

Øyhopping

Mens de to førstnevnte i lista er fergeselskaper som lar deg reise mellom øyene med bil, tar CanaryFly og Binter Canarias deg på vingene mellom alle øyene. Med disse appene gjør du øyhopping til en lek. 

Matlevering

Om du foretrekker å slappe av i din egen feriebolig, kan Glovo, Just Eat og Uber Eats levere mat rett til døren din fra et bredt utvalg av lokale restauranter. Dekningsområder varierer, så om den ene ikke leverer kan du fortsatt prøve den andre. 

Vær

De to første i lista over er rene værapper. Mens El Tiempo de AEMET er den mest nøyaktige og tar hensyn til mer lokale forhold, finnes den bare på spansk. Derfor er ofte AccuWeather like gode og stort sett nøyaktige. 

For å følge med på luftkvaliteten på Gran Canaria kan du laste ned appen Air Visual. Calima på Gran Canaria er et lokalt værfenomen der sand fra Sahara blåser inn over Kanariøyene. Det kan farge himmelen brungrå eller rødlig, men også føre til irritasjon og forverring av symptomer i luftveiene. Calima er forbundet med økt dødelighet hos personer med hjertesvikt, og når det er sterk calima anbefales man å holde seg innendørs. 

Matbutikker

Om du skal være på øya en stund, kan det være kjekt å handle på de lokale matbutikkene. Det er det mye penger å spare på, sammenlignet med å spise alle måltider ute. I så fall finner du ofte gode tilbud, kuponger og fordeler i de ulike kjedenes apper. 

I noen av appene, slik som hos Hiperdino og Mercadona, kan du også handle direkte i appen og få det levert rett på døra neste dag. Vi har skrevet mer om leveringstilbudene til Gran Canarias supermarkeder her

Strender

Infoplayas gir deg detaljert informasjon om de forskjellige strendene på Gran Canaria, inkludert fasiliteter og sikkerhetsvurderinger med flaggvarsling, slik at du vet om det er trygt å bade.

På Gran Canaria betyr rødt flagg totalt badeforbud, gult flagg indikerer høy risiko og grønt flagg betyr at det er trygt å bade. Appen drives av turistmyndighetene på Gran Canaria. Du kan lese mer om strandsikkerhet på Gran Canaria her

 

Turer

For de eventyrlystne, tilbyr disse appene informasjon om guidede turer og lokale attraksjoner. Tripzie er en norsk app som “spillifiserer” turgåing. Appen lar deg «sjekke inn» på forskjellige ruter, og gir deg poengsummer når du fullfører turen. Vi har skrevet om lanseringen av appen her

InfoLoc er engelskspråklig, men inneholder alle vandringsruter og turstier, med masse detaljert informasjon og bilder. Utrolig nyttig om du vil prøve deg på en tur i de vakre fjellene på Gran Canaria. 

 

Sikkerhet

For nødsituasjoner er disse appene viktige. 112 Canarias er nødsentralen sin egen app. Den lar deg kontakte nødsentralen, sende posisjonen din, og sender ut varsler til mobilen din hvis du er i et område ved krisesituasjoner, men krever spansk nummer

113 gjør på mange måter samme nytta hjemme i Norge, men er du på Gran Canaria byr den på snarvei for å ringe 112 Canarias – og husk – 112 er et felles nødnummer for alle nødetatene på Kanariøyene. De snakker spansk, tysk, engelsk og fransk, og du trenger ikke +34 foran for å ringe 112. 

Du kan lese mer om hvordan Hjelp 113-appen fungerer på Gran Canaria her. 

Reiseklar lar deg registrere reisen din med den norske Utenrikstjenesten. Da kan de sende deg informasjon om det oppstår en krisesituasjon. I appen finner du også informasjon om sikkerheten dit du skal, innreiseregler og relevante opplysninger for nesten 200 ulike land, inkludert UDs reiseråd og praktiske tips. 

Du kan lese mer om politi på Gran Canaria her, ambulanser på Gran Canaria her, eller lese om nyttige numre du bør ha lagret mens du er på Kanariøyene her. 

Aviser

Vi er nok litt partiske her – men så er vi også den eneste norske nettavisen med egen app på Kanariøyene. I appen får du tilgang på nyttig reiseinformasjon, guider, forbrukersaker, ferieråd og lokale nyheter.

Canariavisen er ofte først ute med siste nytt og blir stadig vekk sitert av riksdekkende medier i Norge og i kanariske medier. 

Saker som omfatter nødsituasjoner og kriser er alltid åpne for alle, men ønsker du full tilgang til alle saker på Canariavisen kan du abonnere, enten per uke (39,- kr), per måned (79,- kr) eller per år (899,- kr). Abonnementet løper til det sies opp og har ingen bindingstid. 

Abonnement kan du tegne her

Med disse appene installert, er du godt forberedt på en fantastisk ferie på Gran Canaria. God tur!