Siste

Her settes de nye solsengene ut i Puerto Rico

Nå overtar kommunen ansvaret etter en årelang konflikt med Puerto Rico SA. «


Siden 20. september er det Mogán kommune som skal ha ansvaret for drift av strandtjenestene i Puerto Rico. Nå har den tidligere operatøren, Puerto Rico SA, fjernet sine solsenger og parasoller fra den populære stranda, mens kommunens solsenger er satt ut.

Puerto Rico SA mistet sin driftkonsesjon 24. november og signerte motvillig avtalen om overføring av ansvaret tilbake til kystverket.

Som en konsekvens fjernet selskapet også alle sine tjenester på dagen, noe som fikk ordfører i turistkommunen, Onalia Bueno, til å rase.

– Jeg forstår ikke denne holdningen, fra et selskap som har hatt så mye å gjøre med utviklingen i kommunen. De har ikke gjort sin del og forårsaker uopprettelig skade på stranda som alltid har vært fantastisk, tordnet Bueno etter hendelsen.

Solsengene kom tilbake igjen etter mye om og men, frem til kommunen selv stod klare med tjenester. Det gjør de altså nå.

Foreløpig har kommunen stilt opp med solsenger, parasoller, innleide toaletter og to badevakter på stranda, men flere tjenester og mer permanent infrastruktur skal komme på plass etterhvert.

Kommunen skal også stå for aktiviteter – sistnevnte gjennom private aktører.