Siste

Høy vannkvalitet og rene strender - blått flagg til fire av strendene i Telde


Ikke mange kommuner kan skilte med hele fire strender som får æresbeviset det er å ha et blått flagg. I Telde finnes det hele fire strender som nå har blått flagg.

Dette er et bevis på at vannkvaliteten er høy og at strendene følger miljøforskrifter, men også helse og sikkerhetsforskrifter i stor grad.

Kun to andre kommuner på Kanariøyene har like mange strender med blått flagg. San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria, og La Oliva på Fuerteventura.

Den store æren ble gitt på samme dag, og fire blå flagg vaiet i vinden på Salinetas, Melenara, Hoya del Pozo og La Garita på torsdag.

Fornøyd ordfører

Dette flagget viser alle som kommer til stranda at den har blitt utpekt som spesielt bra når det gjelder kvaliteten på vannet, samt at stranda følger miljøforskrifter og HMS-forskrifter.

Ordfører Carmen Hernández deltok på flaggheisingen på Melenara-stranda. Også ministeren for turisme og infrastruktur Héctor Suárez var tilstede.

- Det er 18 år siden Melenara hadde et blått flagg sist. Å ha fire blå flagg i vår kommune er et tydelig bevis på den høye vannkvaliteten og den gode sanden; god service til gjestene, bra sikkerhet, redningstjeneste, og førstehjelp, og derfor er dette en kilde til stolthet for alle våre innbyggere, sier ordfører Carmen Hernández.