Foto: Canariavisen

Krever fortsatt karantenehotell fra Spania


I den ukentlige vurderingen fra det norske Folkehelseinstituttet kom ikke Spania med på den gule listen. Dermed må man fortsatt på karantenehotell hvis man reiser fra Spania.

27. mai endret Regjeringen karantenehotellordningen slik at smittetrykket i landet man oppholdt seg i avgjør om du må på karantenehotell.

Denne fredagen kom flere nye land med på listen – men Spania er altså ikke med.

Slik vurderes landene

Norge har besluttet at de som reiser fra land med smittetrykk på under 150 tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, og med en andel positive prøver på under 4%, kan slippe hotellkarantene.

I Spania har det blitt registrert 102 smittetilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, ifølge det spanske helsedepartementet. På Kanariøyene er smittetrykket nede i 70, men øygruppen regnes uansett som en del av Spania.

Det som fører til at Spania ikke kommer med på lista denne gangen er andelen positive prøver. 4,6% av coronaprøvene har slått ut positivt de siste sju dagene, ifølge Reopen.europa.eu.

Tyskland og Italia med på listen

– Det er gledelig å se at smittetallene i Europa faller. Dette betyr at flere kan tilbringe innreisekarantenen i eget hjem eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med eget bad og kjøkken. Dette gjelder for eksempel innreisende fra Tyskland og Italia, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland H).

Island er unntatt fra innreisekarantene. Malta unntas nå også fra innreisekarantene.  Reisende fra både Island og Malta som mellomlander i Tyskland skal ha innreisekarantene som Tyskland – uavhengig av om det skjer før eller etter 1500 i dag.

Fullstendig liste over land hvor innreisekarantene kan tas i egen bolig eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med enerom, eget bad og eget kjøkken eller matservering: