Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

Nasjonal turisme viktig for øygruppen:

Mange spanjoler reiser til Kanariøyene i sommer

av | 31.07.2020

Kanariøyene er den foretrukne destinasjonen for spanjoler fra fastlandet.

Kanariøyene har lenge vært et populært reisemål for spanjoler fra fastlandet. Spesielt på sommeren flokker de til øygruppen for å nyte sol og varme. Denne trenden fortsetter i år ettersom Kanariøyene blir ansett som den tryggeste destinasjonen i Spania.

Mindre restriksjoner

De lave smittetallene har også ført til at Kanariøyene har mindre restriksjoner og krav enn på fastlandet. På fastlandet må man for eksempel ha på seg maske til enhver tid når man er utendørs, mens man på Kanariøyene bare må forholde seg til dette innendørs og når sikkerhetsavstanden ikke kan overholdes. Dette kan likevel snu, etter at regjeringen kunngjorde at de nok en gang vurderer maskereglene på torsdag.

I tillegg blir alle passasjerer som ankommer Kanariøyene bedt om å passere temperaturmåling, og smittesporingen på øyene er intens.

På Kanariøyene er smittesporingen intens, og nærmere 200 mistenkte tilfeller blir registrert hver dag. Kun 3 prosent av disse tester positivt i gjennomsnitt. Foto: Envato Elements

Alt dette bidrar til å gjøre Kanariøyene til en selvsagt feriedestinasjon for solhungrige spanjoler fra fastlandet. Likevel ønsker ikke flyselskapene å spå hvordan etterspørselen utvikler seg utover sommeren.

– Populære

– Kanariøyene og Balearene er veldig populære destinasjoner for spanjoler året rundt, men jeg kan ikke spå etterspørselen og de faktorer som påvirker dette. Det jeg kan si er at Kanariøyene er en veldig trygg destinasjon, basert på offisielle tall, med sterke sikkerhetsprotokoller, forklarer pressetalsperson Susana María i flyselskapet Iberia Express til Canariavisen. 

Hun er likevel klar på at Kanariøyene er den foretrukne destinasjonen også i sommer.

– Kanariøyene er den foretrukne destinasjonen for spanjoler fra fastlandet i sommer, sammen med Balearene, forklarer hun.

Antallet aktive tilfeller raser nedover

 

Turiststyret på Gran Canaria bekrefter at nasjonale turister fra fastlandet er en viktig gruppe på sommeren.

– Det spanske markedet er vår hovedkilde for turister i august, forklarer en pressetalsperson hos turiststyret på Gran Canaria til Canariavisen.

Velger sørsiden

Selv om det er naturlig å forvente at etterspørselen etter feriereiser i sommer er lavere enn tidligere år, viser tall fra 2019 at Kanariøyene er meget populære for spanjoler.

I løpet av sommersesongen 2019 reiste 378 032 nasjonale turister til Gran Canaria. August er en viktig måned for turismen på Gran Canaria, og i fjor la 80 000 spanjoler fra fastlandet ferien sin til Gran Canaria.

Turistkommunene Mogán og San Bartolomé de Tirajana er de mest populære kommunene på Gran Canaria.

De aller fleste av disse valgte sørsiden av Gran Canaria som sin destinasjon, mens nordsiden av øya var mindre populær. Turistkommunene Mogán og San Bartolomé de Tirajana stod for hele 74 prosent av alle opphold i 2019.

Ser vi på hele 2019 samlet kom det 1,8 millioner nasjonale turister til øygruppen i 2019, basert på tall fra reiselivsorganisasjonen FITUR.

Markedsfører Kanariøyene

I en pressemelding skriver Iberia Express at de har iverksatt en promoteringsplan for å støtte turismen på Kanariøyene.

– For øyeblikket er det avgjørende å formidle tillit og ro til turistene, og av denne grunn må hele sektoren jobbe sammen for å konvertere destinasjoner og transportmetoder til trygge arenaer, skriver markedsansvarlig i flyselskapet, Paloma Utrera. 

Flyselskapet Iberia Express frakter mange solhungrige spanjoler fra fastlandet til Kanariøyene. Nå jobber med for å forsterke inntrykket av Kanariøyene som en trygg destinasjon. Foto: Iberia Express

Flyselskapet skriver at de nå jobber på spreng for å formidle budskapet om at Kanariøyene er en trygg destinasjon.

– Med dette objektivet samarbeider vi med Kanariøyene for å forsterke bildet av trygg turisme, og vi har iverksatt alle nødvendige smitteverntiltak ombord på våre fly, slik at den komplette opplevelsen av reisen gir maksimalt med ro til passasjerene, forklarer Utrera. 

Karantenekrav for britene

Etter at flere land har innført reiseråd mot Spania igjen på grunn av økt smitte har Kanariøyene jobbet hardt for å danne et inntrykk av en trygg destinasjon. Etter at Storbritannia innførte karantenekrav for reisende i hele Spania har myndighetene på øygruppen kjempet en intensiv kamp for at Kanariøyene skal være et unntak fra karantenekravet.

Det jobbes nå med å få til en trygg korridor mellom Storbritannia og Kanariøyene, men foreløpig har britene stått på sitt. Det får øygruppens president til å reagere.

– Sunn fornuft må serie. Vi har en mer positiv utvikling i pandemien enn de fleste land i EU, vi er 2000 kilometer unna, vi er den ytre regionen, og kan kun reises til med skip eller fly. Jeg ser ikke poenget i en karantene, sier Ángel Víctor Torres. 

Norge, Frankrike og Tyskland

Også Norge, Frankrike og Tyskland har innført reiseråd mot Spania. Mens Norge og Storbritannia har malt hele Spania rødt, inkludert Kanariøyene, har det tyske utenriksdepartementet kun utstedt reiseråd for regionene Aragon, Catalonia og Navarra, der smitten sprer seg som verst.

Frankrike har så langt kun utstedt reiseråd mot Catalonia.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...