Nå åpner tax-free-butikkene på Kanariøyene igjen


Etter at Spania åpnet for internasjonal trafikk igjen åpner også tax-free-butikkene i stadig flere terminaler på Kanariøyene.

På onsdag ble World Duty Free-butikkene på femten flyplasser åpnet, og som seg hør og bør ble det hele feiret med pomp og prakt av presidenten på Kanariøyene, Ángel Víctor Torres. Med seg hadde han direktøren for butikkjeden, som også kunne bekrefte at de åpner butikkene på Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife Nord og Tenerife sør.

Selve feiringen ble avholdt i deres store butikk på Gran Canaria, der Canariensis og Dufry-butikkene ble åpnet med snorklipping.

Under åpningen understreket presidenten at gjenåpningen er et tegn på en fornyet selvtillitt og tilpasning til den nye normalen.

– Det er veldig nødvendig at vi har en normalitet ved ankomst og avreise for turister. Kanariøyene er en unik destinasjon på grunn av sin naturlige sjarm og kvalitet på sine tjenester, men også en unik destinasjon fordi den tilbyr høy sikkerhet til de som besøker oss, sa Torres. 

Selv om du igjen kan handle tax-free på kanariske flyplasser er det ikke fritt frem i butikkene. Mye av arealet er fremdeles sperret av, og ikke alle butikker er åpnet enda.

– Med denne gjenåpningen, og den i andre butikker, har vi åpnet 30 prosent av det totale arealet som Canariensis opererer på Kanariøyene. Men gjenåpningen vil skje gradvis, og vi håper vi kan åpne alt innen slutten av august, så lenge turismen våkner til liv på øyene igjen, sa direktøren for Canariensis, Luis Suárez under åpningen.