Foto: Canariavisen

Nå kan du gjøre et kupp i jula

Nesten halv pris på enkelte avganger.


Juleferien nærmer seg med stormskritt, og mange velger å legge turen til Kanariøyene i høytiden. Likevel har det vært avganger som har mindre etterspørsel i jula hos turoperatøren Ving. 

– I jul startet det som alltid med de som virkelig var tidlig ute med å bestille sin juleferie. Så har vi sett avganger som har hatt lavere etterspørsel, og her er prisen redusert, sier Ving-sjef Marie-Anne Zachrisson til Canariavisen. 

Kan endre seg raskt

Hun påpeker at prisene er dynamiske, og kan endre seg i begge retninger som følge av etterspørselen. 

I skrivende stund er det gode muligheter for å spare på juleferien, hvis man er litt fleksibel med datoene.

Alle priseksempler vi har tatt med gjelder for to voksne med fly og hotell i én uke, på ulike avreisedatoer. 

For eksempel har Ving nesten halvert prisen på en tur for to til Sunwing på Gran Canaria, med avgang mandag 19. desember og retur 26. desember. Førprisen på nettsiden er 27 490 kroner, men nå ligger den ute til 15 090 kroner. 

Nesten halv pris på flere ferier til Gran Canaria nå. Skjermdump: Ving
I Puerto Rico har de også barbert prisene til f.eks. Altamar, med samme datoer som over. Førprisen lå på 23 290 kroner, mens den nå er på 12 590 kroner. 

Pristrenden fortsetter på en rekke populære hoteller sør på Gran Canaria. Skal du ha tak i reisen til slike priser i juleferien, må du være rask. Det er få plasser igjen, ifølge nettsiden til Ving. 

Også på Tenerife har de satt ned prisene, dog ikke like mye. Med avgang 20. desember og retur en uke senere, ligger f.eks. Sunprime Coral Suites & Spa (et voksenhotell) på 23 390 kroner, med en førpris på 25 790. 

Voksenhotellet Sunprime Coral Suites & Spa. Foto: Ving
I januar er det også muligheter. Avreise 1. januar og hjemreise 8. januar, på det samme hotellet, koster da 23 390 kroner i skrivende stund, med en førpris på 32 090 kroner. 

Billige billetter hos TUI også

Også hos TUI finner man enkelte reiser med gode rabatter nå. 

Vi fant for eksempel opphold på Eden All Inclusive på Gran Canaria med avreise 14. desember, til 13 410 for to voksne, med en førpris på 22 788 kroner. 

På Revoli Playa ligger det turer ute for to voksne til 6 840 kroner, med en rabatt på 7 390 kroner – altså over halv pris, med avreise 10. desember. 

Handler om Kanariøyene

Ving-sjefen forteller at det er Kanariøyene som er mest populært blant nordmenn i vinter. 

– Det handler først og fremst om Gran Canaria og Tenerife, men også om Kapp Verde og Thailand. Nordmenn flest vil til Gran Canaria i vintersesongen, forteller Ving-sjefen. 

Marie-Anne Zachrisson er sjef for Ving i Norge. Foto: Ving

Ledig i vinterferien enda

Er det vinterferien som blir aktuell for deg, kan det lønne seg å være tidlig ute. 

– Vinterferien blir ofte raskere solgt enn ukene rett før og etter. Vi har fortsatt plasser igjen til Kanariøyene, men på nyåret tenker jeg det meste begynner å være utsolgt på charter, sier hun. 

Ving har 22 direkteflyvninger fra ulike flyplasser i Norge til Kanariøyene. Turoperaten har nettopp sluppet salget til neste vintersesong, altså i 2023/2024. 

– Her er det allerede mange som i helgen har sikret seg de beste leilighetene med utgang til svømmebasseng på sitt favoritthotell, avslutter Zachrisson. 

 

 

 

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.