Over 1200 butikker og serveringssteder har stengt på grunn av pandemien

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Annonse

Totalt 650 butikker og 623 serveringssteder har stengt dørene på Tenerife som følge av pandemien, ifølge minister for sysselsetting og sosioøkonomisk utvikling i øyrådet på Tenerife, Carmen Luz Baso.

– Servicesektoren er den som samler det meste av bedriftaktiviteten på Tenerife og er sektoren hvor flest selskaper har stengt dørene det siste året, forklarer Luz Baso i en uttalelse.

Puerto De la Cruz er den hardest rammede kommunen på grunn av avhengigheten til turisme, ifølge Luz Bazo.

Minister for sysselsetting og sosioøkonomisk utvikling i øyrådet på Tenerife, Carmen Luz Baso. Foto: Cabildo de Tenerife

Hjelpetiltak gir 22 arbeidsplasser

Hun understreker at øyrådet har tildelt 281 429 euro i direkte støtte til kommunen, som skal skape 22 arbeidsplasser.

Annonse

– Planen fokuserer på å minimere effektene pandemien har på økonomien vår, i tillegg til å promotere den lokale økonomien og sosial utvikling, sa ordfører Marco González om tiltaket.

Målet er at 22 personer med forskjellige kvalifikasjoner skal ansettes i seks måneder.

9,3 millioner euro til kommunene

Støtten til kommunen er en del av et større prosjekt der 9,3 millioner euro er satt av for direkte subsidier til kommunene på Tenerife for å stimulere den lokale økonomien.

Prosjektet består av sju deler: støtte til sosialtjenester, jobbskaping og tilrettelegging for gründere, støtte til kultursektoren, bærekraft, varehandel og økonomi og offentlige tjenester.

– Et av målene er også å forbedre jobbmulighetene for de som ansettes når prosjektet er ferdig, forklarte rådskvinne for sysselsetting i Puerto de la Cruz, María Jesús Hernández.

Add New Playlist