Rune Rudberg er tilbake på Dansegalla i år. Foto: Canariavisen

–⁠ Puerto Rico er helt genialt

Rune Rudberg og resten av stjernelaget får fart på dansefoten til hundrevis av nordmenn i Puerto Rico.


I år avholdes den populære flerdagerskonserten på den sjarmerende restauranten Bahía Playa, som ligger nede ved vannkanten i feriebyen. 

På artistplakaten står det flere store dansebandstjerner. En av de som kan sies å være trekkplaster for country- og dansebandglade nordmenn er Rune Rudberg, som er tilbake igjen etter åtte års fravær fra Dansegalla-scenen. 

– Nå er jeg tilbake. Jeg har ikke vært med på åtte år. Jeg var med de to første åra da, og det er veldig gøy å være tilbake igjen, spesielt med dette laget her,sier Rune Rudberg til Canariavisen. 

Vi møter en sydenstemt Rudberg ved stranda etter lydprøven. Han har allerede vært på øya i noen dager, og har rukket å spille intimkonsert på Lillebrors før Dansegallaen. 

– Det var veldig gøy og det var smekk fullt der også.

Det er mange artister som skal opp på scenen i år. I tillegg til Rune Rudberg kommer også flere av Skandinavias største danseband-stjerner. 

– Det er Contrazt, Anne Nørsti, Lasse Sigridsson og Kikki Danielsson. Det er en bra bukett, sier Rune Rudberg. 

Han synes det er gøy å møte så mange andre artister når han er på Gran Canaria. 

– Det er veldig gøy for oss å få være litt sammen over tid, og ikke bare møte hverandre på en bensinstasjon, på vei til hvert vårt spillested. Det er stas, smiler han.

Og det er ingen tvil om at Rune trives godt på Gran Canaria, i likhet med så mange andre norske artister og kjendiser. 

– Det er jo ikke så forferdelig langt hit. Og når man har vært her i såpass mange år kjenner man igjen de fleste som jobber rundt omkring. Det blir nesten som å komme hjem. 

Og Puerto Rico er favoritten?

– Puerto Rico er helt genialt. Jeg har vært et par ganger på Playa'n også, men jeg ender opp her, ler han. 

Vil du få med deg Rudberg mens han er i byen er siste mulighet 25. januar i Puerto Rico. Han spiller også 26. januar på Playa del Sol i Playa del Inglés. 

Nytt sted, nye muligheter

Denne gangen arrangeres Terjes Dansegalla over fire kvelder på Bahia Playa i Puerto Rico. Tidligere har den blitt avholdt på Bora Bora på Puerto Rico-senteret, Tango Dansebaren i parken like nedenfor, og i Arguineguín.

At den populære festivalen trengte et nytt hjem skyldes flere ting. I tidligere år har dansegallaen møtt på problemer med lokale støyforskrifter. Det blir ikke noe problem i år, tror festivalsjef Terje Utaker. 

–  Det har jo blitt strengere med levende musikk og åpne vinduer. Men her har de jo hatt det siden 1985, så jeg snakket med politiet og de anbefalte dette stedet. Jeg har hatt møter med sikkerhetsansvarlig i politiet her, og han sa at dette var en trygg plass å ha det på, sier han til Canariavisen. 

Fordi lokalet er mindre enn før blir festivalen også oppdelt i fire kvelder i Puerto Rico. I tillegg arrangeres det dansegalla med middag i Playa del Inglés. 

– Det er et spennende prøveprosjekt. Vi har jo ingen garanti, men det kan bli veldig bra. Musikerne er med på å prøve å dra det i gang, sier Terje.

I Puerto Rico har Terje satt grensa ved rundt 250 gjester hver kveld. 

– Så blir det komfortabelt for folk. Det blir bra og vi har veldig stor pågang. Vi tror dette blir en veldig bra plass. Nordmenn og svensker er jo vant til plassen her fra før også.

Datoene

Terjes Dansegalla i Puerto Rico er satt opp på følgende datoer: 

Lørdag 21. januar, mandag 23. januar, tirsdag 24. januar og onsdag 25. januar. 

Terjes Dinner Dansegalla i Playa del Inglés er satt opp på: 

Søndag 22. januar og torsdag 26. januar. 

Canariavisen tar forbehold om feil og endringer. Følg med på arrangementets Facebook-sider for mer informasjon. 

Terjes Dinner Dansegalla på Facebook

Terjes Dansegalla i Puerto Rico på Facebook

Billetter kan kjøpes hos Eventis

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.