Selvstendig næringsdrivende mottar fortsatt ikke regional hjelp


Kanariøyenes president får kritikk i parlamentet fordi regionsregjeringen fremdeles ikke har utbetalt økonomisk støtte til enkeltmannsforetak på øygruppen.

Kanariøyene er forpliktet til å utbetale et supplement tilsvarende 30% av utbetalingene til de som driver et såkalt autonomo på øygruppen som følge av Covid-19 – men pengene har fremdeles ikke blitt utbetalt.

Må legge ned

Talskvinne for partiet Ciudadanos, Vidina Espino, advarer mot at forsinkelsen i utbetalingene vil føre til at mange må legge ned driften for godt. Hun har tidligere kritisert regjeringen etter rotet med utbetalinger av permitteringspenger, som førte til at tusenvis av arbeidstakere måtte vente i nesten 3 måneder på sine utbetalinger.

Espino understreker at rundt 60 000 selvstendige næringsdrivende på Kanariøyene måtte avslutte sin aktivitet, men at regjeringen fortsatt er trege. Espino påpeker at mange av disse nå risikerer permanent nedleggelse, og at de ikke får betalt regningene sine.

Over halvparten trenger hjelp

Mer enn halvparten av alle selvstendige næringsdrivende på Kanariøyene har søkt om økonomisk hjelp under unntakstilstanden. 96,85 prosent av disse har blitt godkjent. I gjennomsnitt får de selvstendige næringsdrivende utbetalt 835 euro, sammenlignet med 897 euro på nasjonalt nivå.