Skjermdump: Atlas
Drapssaken i Puerto Rico:

Svensk mann innrømmer å ha drept kjæresten

Hevder at han ikke husker hva som skjedde, men innrømmer drapet etter en rekke vitneforklaringer fra rettsmedisinere.


PUERTO RICO

I dag vitnet rettsmedisinske eksperter i rettsaken mot den drapstiltalte svensken, som står tiltalt for å ha drept sin kjæreste i Puerto Rico i april 2019. Etter en lang rekke vitneforklaringer valgte den tiltalte å innrømme drapet, men hevder fremdeles at han ikke husker hva som skjedde. 

 

Den tiltalte svensken har i sin tidligere forklaring hevdet at de omfattende skadene på kvinnen da hun ble funnet død, kom som følge av to fall i leiligheten.

Kvinnen ble funnet død med skader på hele kroppen og ansiktet dekket av blåmerker, forklarte Guardia Civil-agentene som rykket ut, på tirsdag. 

Ekspertene som vitnet denne onsdagen avviser at skadene kommer fra fall. De forklarte at skadene var veldig typiske for direkte slag med knyttneve. 

– Det er sunn fornuft som forteller oss at de ikke kan ha blitt forårsaket av et fall, sa en av rettsmedisinerne. 

 

En annen ekspert var enig: 

– I mine ti år i yrket har jeg aldri sett et slikt nivå av ytre vold, sa ekspertvitnet. 

Også skader på beina tyder på ytre vold, mener ekspertene, men disse er trolig eldre skader som oppstod tidligere, forklarte en av rettsmedisinerne. 

I sitt innlegg hevdet aktoratet at mannen jevnlig hadde mishandlet sin kjæreste, og at han «gikk for langt» drapsnatta 10. april. 

Aktoratet hevdet videre at han banket opp kjæresten på «brutalt vis» før han kvalte henne. Spesialaktoren beskrev den tiltalte som «en kald, antisosial person som ikke respekterer regler og lyver». 

 

I 2018 oppsøkte kvinnen legehjelp som følge av skader. Hun hevdet først at disse oppstod som følge av et fall, men endret senere forklaring og hevdet at kjæresten hadde slått henne.

Også legen som tok imot kvinnen i Arguineguín i 2018 vitnet denne onsdagen. Både legen og Guardia Civil-agenten som håndterte den hendelsen sa at skadene trolig kom fra slag, og ikke ulykker. 

Mens aktoratet har bedt om 29 års fengsel for den tiltalte, ber mannens forsvarer om at han dømmes for uaktsomt drap, fordi han var for full til å huske hva som skjedde.

Forsvareren hevdet også at den tiltalte lider av alvorlig alkoholisme og rusavhengighet, som ble verre i månedene før drapet som følge av at moren hans døde. 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.