Siste
Arkivfoto av et Norwegian-fly. Foto: Shutterstock
– KAOTISKE TILSTANDER:

180 nordmenn strandet på Gran Canaria

En streik i Frankrike førte til problemer for flytrafikken på lørdag kveld. 180 Norwegian-passasjerer til Stavanger Sola var blant de som ble strandet.


Rundt 180 passasjerer som skulle med Norwegian til Stavanger lufthavn Sola er strandet på Gran Canaria, etter at flyet deres ble innstilt lørdag kveld, ifølge Stavanger Aftenblad (krever innlogging)

Er du en av passasjerene som er rammet? Tips/bilder til vakttelefon +34 681 669 353 eller [email protected].

– Ikke bra nok

Trebarnsmoren Elisabeth Bacher Byberg reiser med mannen Stian Hansen Risa, baby og to barn på fem og seks år. Hun sier behandlingen fra Norwegian har vært dårlig etter hendelsen. 

– Vi kom på flyet og var der i over to timer. Så var det litt dårlig informasjon. De sa først at vi skulle få bagasjen, så at vi ikke skulle få den. Så sa de at vi måtte finne overnatting selv. Jeg sa jeg måtte ha bagasjen for å ha bleier og mat til babyen, men det kunne de ikke hjelpe med, forteller hun til Canariavisen. 

Fra Norwegian var beskjeden at de måtte sitte å vente om de skulle finne hotell.

–  Vi fikk ikke noe mat eller noe. Vi spurte om chips til ungene men fikk nei på flyet. De hadde ikke lov til å åpne noe. Det er ikke bra nok. De tok heller ikke noe hensyn til oss med små unger, sier hun. 

Barnefamilien klarte å finne seg hotell på egenhånd lørdag kveld. 

Overfor Stavanger Aftenblad forteller også passasjerer om hendelsen. Svein Egil Meling sier til avisa at de ble sittende i to timer på flyet, før de fikk den sure beskjeden om at reisen er innstilt. 

– Vi satt på flyet en god stund, men er på vei inn igjen på terminalen nå. Foreløpig er det litt uvisst hva som skjer, men vi håper jo at noen finner et hotellrom til oss for natten, sier Svein Egil Meling til Stavanger Aftenblad. 

Han og kona belager seg på en ekstra natt på Gran Canaria, og sier stemningen stort sett har vært god. 

Meling tror det vil ta tid før de får overnatting, og at det kan bli en sen kveld på passasjerene. 

Ifølge pressevakt Anna-Lena Nordling i Norwegian, skulle passasjerene ha landet på Sola klokken 00:30 natt til søndag. Nå må de bookes om til et fly som skal gå klokken 09:30 søndag morgen, ifølge Stavanger Aftenblad. 

Ifølge Flightradar24 har Norwegian satt opp en ny avgang til Stavanger klokken 15:00 denne søndagen, men passasjerer Canariavisen har snakket med sier avgangen nå er utsatt igjen, til 15:50. Litt over kl. 16 tok flyet av i retning Stavanger, viser Flightradar24.

Streik i Frankrike

Anna-Lena Nordling i Norwegian presiserer at flyet ble innstilt på grunn av streik blant franske flygeledere. 

– Det påvirker trafikken på hele denne strekningen, sier Nordling til Stavanger Aftenblad. 

Når det kommer til hva de gjør med passasjerene i mellomtiden, kan hun ikke love noe. Hun sier at det jobbes med å skaffe de overnatting. 

– Men jeg frykter at det kan ta litt tid, sier hun til Stavanger Aftenblad, og forklarer at det er kaotiske tilstander og mye folk på flyplassen lørdag kveld. 

Rammet flere selskaper

Også SAS hadde kanselleringer som følge av streiken. 

– Vi kom til Bergen nesten et døgn forsinket. Det var veldig dårlig med informasjon på flyplassen. Vi satt i flere timer i flyet og ventet på slot-tid, så måtte personalet hvile og flyet ble innstilt. Det tok tre timer å få bagasjen ut av flyet, og det var litt forvirrende informasjon om flytid dagen etter, forteller passasjer Bente Edvardsen til Canariavisen. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.