Siste
AKSJON: Her går det nasjonale politiet til aksjon mot det kriminelle nettverket på Tenerife. Video: Policia Nacional

20 pågrepet: Smuglet migranter og narkotika til Kanariøyene


Agenter fra det nasjonale politiet har pågrepet 20 personer på Tenerife, og dermed stoppet et kriminelt nettverk som er mistenkt for menneskesmugling og narkotikasmugling mellom Marokko og Spania.

Organisasjonen skal ha smuglet migranter fra Marokko til Kanariøyene i livsfarlige båter, og fraktet hasj i de samme båtene.

Politioperasjonen sørget også for å stoppe en båt med minst 12 migranter fra å sette ut på den farlige ruta mot Kanariøyene.

Av de pågrepne er 14 av marokkansk nasjonalitet, og seks av spansk opprinnelse. De er siktet for illegal menneskesmuglig, narkotikasmugling og andre kriminelle forhold, skriver La Provincia

Drevet fra Tenerife

Det nasjonale politiet avdekket at organisasjonen ble drevet fra Tenerife, og at de kan ha tjent mer enn 300 000 euro på den kriminelle aktiviteten.

Den første aksjonen mot gruppen ble utført da politiet stoppet et bytte av en kilo kokain mot 30 kilo hasj og en betydelig pengesum i kontanter.

Samtidig oppdaget politiet at en migrant som hadde ankommet til Gran Canaria i båt fra Afrika var tilstede, og jobbet i en restaurant som ble drevet av personer i det kriminelle nettverket.

Han skal ha bodd på et lagerrom i restauranten under meget dårlige forhold, og hadde ikke arbeidskontrakt. Rommet han bodde på manglet lys, ventilasjon og toalett, ifølge Canarias 7.

Brukte migranter for å smugle narkotika

I den andre fasen ble en rekke personer pågrepet og en båt ble stoppet fra å forlate Marokko. Smuglerne skal ha brukt migranter ombord i båtene for å frakte narkotika til Kanariøyene.

Under operasjonen har politiet utført ni husransakelser på Tenerife. Det har blitt beslaglagt 50 kilo hasj, 1,5 kilo kokain, 63 870 euro i kontanter, seks biler, en motorsykkl og 12 telefoner.