Siste
De Hellige Tre Konger Melchor, Gaspar og Baltasar.

De Hellige Tre Konger-paraden på Gran Canaria

Nitten parader går rundt i gatene i øyas kommuner denne fredagen


GRAN CANARIA

De Hellige Tre Konger-paraden på Gran Canaria

Den kanariske julen nærmer seg slutten med stormskritt og høydepunktet er selvsagt De Hellige Tre Kongers ankomst.

Ønskelister

I god tid i forveien har postkasser vært stilt ut slik at barna kunne sende sine ønskelister til kongene. I Spania er det nemlig de Tre Hellige Kongene Melchor, Gaspar og Baltasar (også kjent som de tre vise menn) som kommer med gaver til barna, ikke julenissen. Det gjør de fredag 5. januar.

Parade i Arguineguín

«Mogán kommer til å oppleve årets mest spennende kveld denne fredagen den 5. januar med besøk av Deres Majesteter de tre vise menn fra Østen, som kommer til å ha parade i fiskerlandsbyen Arguineguín med et stort følge der det ikke vil være mangel på noe. Tema er kjente og kjære barne- og eventyrkarakterer, kjente julekarakterer fra spansk kultur, dansere og levende musikk», skriver avisen La Provincia. Dette kommer til å bli en spennende og morsom kveld som barna vil huske lenge.

Får nøkkel til kommunen

Etter paraden får de hellige tre konger overlevert en nøkkel av byens ordfører, slik at de kan låse seg inn i alle hjem i byen om natten. Da skal de samle inn ønskelister fra alle gutter og jenter, og ikke minst legge igjen gaver og godteri til barna.

Det vil også bli samlet ønskelister på forhånd ettersom de hellige tre konger kommer til å sende ut sine spesielle hjelpere på det oppdraget.  

I dag, onsdag 3. kan ønskelister leveres til hjelperne som er sendt av Melchor, Gaspar og Baltasar i Playa de Mogán og på torsdag 4. januar kan man levere de i det historiske senteret.

Før dette vil det bli holdt en juleparade, med start fra Los Marrero-gaten (nær det kommunale gymnaset CEO) kl.17.00, og fra kl 18.00 vil det spektakulære showet «Og julen kom» (Y llegó la Navidad) av Divershow Kids fremføres på teateret El Mocá. Alle som vil se showet må reservere billetter (de er gratis) på www.agendamogan.es

Det er det lokale kulturdepartementet og byrådet som arrangerer kommunens velkomst for de hellige tre kongene.

De vise menns bil

Fredag ​​5. januar klokken 20.30 vil også «De vise menns bil» (Auto de Reyes Magos) bli fremført i San Antonio de Padua-kirken i byen Mogán.

Dette dramatiske stykket, som er av stor historisk og kulturell verdi, gjenspeiler opplevelsene til de tre vise menn under deres reise for å tilbe Jesus etter hans fødsel. Det har funnet sted i Mogán by siden 1933, men de sluttet å feire det i 1958 - og så ble det gjenopprettet etter initiativ fra El Mocán folklore- og kulturgruppe i 1988.

Paraden

I Mogán kommune starter de hellige tre konger på plaza de Barranquillo Andrés kl. 9.30. Neste stopp blir kl. 10.15 på Plaza Las Filipinas og deretter, klokken 11.00 på Plaza de El Horno.

Paraden ankommer Plaza de Motor Grande kl. 12.00, ved inngangen til Playa del Cura rundt kl. 12.30. og avsluttes på Plaza de Veneguera kl. 13.30.

Paraden i Arguineguín

Klokken 18.00 begynner paraden med de tre vise menn i Arguineguín, nærmere bestemt nede i havna.

Den første delen, spesielt ved bystranda Las Marañuelas, vil paraden være støyfri for å oppmuntre personer med sensorisk overfølsomhet, for eksempel de med autismespekterforstyrrelser (ASF), til å delta på moroa.

Prosesjonen vil deretter gå gjennom Miguel Marrero Rodríguez-gaten og ende på Pérez Galdós-plassen ved politistasjonen, hvor Melchor, Gáspar og Baltasar vil bli mottatt av Mogáns ordfører, Onalia Bueno.

Hun vil gi dem nøkkelen til kommunen slik at de kan få tilgang til alles hjem. Deretter skal de samle inn ønskelistene.

Rådmann for kultur og festligheter, Mencey Santana Rodríguez, melder at denne utgaven av Deres Majesteters parade vil bli større og mer spesiell enn i tidligere utgaver.

«Vi har valgt ut innholdet i paraden, og i år har vi temaer fra blant andre Disney-filmer som «Frost», «Encanto» og «Coco». Det blir mye moro med kjente og kjære julefigurer, prinsesser og prinser, og orkestre», forteller han.

«Jeg vil gjerne invitere innbyggerne til å fortsette å delta og kose seg med de resterende arrangementene i det lange juleprogrammet», sier ordfører Onalia Bueno, som også oppfordrer barna til å fortsette å skrive ønskelister fordi de tre vise menn nå er like rundt hjørnet.

Øvrige parader på øya

Agaete

Agaete rådhus tar imot deres Majesteter Østens tre vise menn denne fredagen 5. januar kl. 11.00, og deretter besøker de bydelene Risco og Valle.

Fra klokken 17.00 begynner Plaza de la Constitución å bli levende for den store paraden gjennom barneforestillingen «Og julen kom».

Kl. 18.00 starter paraden til De tre vise menn gjennom kommunens gater.

Agüimes

Denne fredagen kommer julens magi, og nærmere bestemt de tre vise menn, til kommunen om morgenen, med en parade fra El Canal til havnen som starter kl. 10:30.

Kl. 11.00 blir det underholdning i gatene og kl. 12.00 kommer de tre vise menn.

Etter sin ankomst vil de gå fra havnen til Los Barquillos og umiddelbart etterpå vil den kongelige kortesjen gå gjennom de ulike områdene fra Arinaga til Temisas.

En dag preget av magi og spenning som vil fortsette med et familieshow kl. 13.00 på Plaza de Arinaga.

Til slutt, kl. 19.30, begynner paraden til De tre vise menn gjennom gatene.

Arucas

Ankomsten til de tre vise menn bringer «De tre kongers-markedet» Kings-markedet til La Heredad-gaten denne torsdagen.

Et marked som vil avholdes torsdag ​​fra kl. 12.00 til 22.00 og fra 10.00 til 22.00 på fredag.

Torsdag kl. 21.00 blir det konsert med «Family Soul Band» på Plaza de la Constitución.

På fredag, med start allerede kl. 11.00, det vil være mottakelse av deres majesteter De tre vise menn i kirken San Juan Bautista.

En halvtime senere vil småtrollene i huset kunne levere brevene sine til kongene på Plaza de San Juan. Klokken 19.00 vil paraden gå fra kommunens varehus og fortsette langs avenida El Mirón, så Alcalde Suárez Franchy-gata, videre ned Francisco Gourié før de ender på Plaza de la Constitución.

Firgas

Paraden til de tre vise menn vil være om formiddagen. Den starter kl. 11.30 og vil gå gjennom byens gater.

Gáldar kler seg med spenning denne fredagen fra kl. 10.00.

På Barrial stadion med presentasjon av showet Cuentópolis en Rebelión.

Kl. 11.00 ankommer De tre vise menn i helikopter.

Kl. 17.30 vil den store paraden starte fra Becerril-området og gatene i det historiske sentrum.

Kl. 19.00 kommer den tradisjonelle bilen til de tre vise menn på Plaza de Santiago, og kl. 21.00 blir det konsert med gruppen «Aseres» på samme torg.

Ingenio

De kongelige hjelperne kommer på torsdag kl. 17.00 til Plaza de La Candelaria slik at ingen barn blir stående uten å få levere ønskelisten sin.

Fredag ​​kl. 18.30 blir paraden med de tre vise menn startet fra fotballbanen El Toril til avenida Carlos V og deres majesteter avslutter på La Plaza de La Jurada.

La Aldea

Bilen med de tre vise menn ankommer torsdag klokken 19.30 på La Alameda-plassen for å gi plass til paraden på fredag, som begynner kl. 18.00 ved den nedlagte tomatfabrikken Los Picos.  

Kl. 20.30, mot slutten av paraden, vil det være mulighet for overlevering av ønskelister til deres majesteter de vise menn fra Østen, og umiddelbart etterpå vil det være en konsert med komikerne fra Cacharra Verde på Plaza La Alameda.

Festen fortsetter med konsert av «Kalima Limón» kl. 22.30 på samme sted.

Moya

På fredag ​​kl. 11.00 vil paraden til de tre vise menn finne sted, og de ankommer stedet på kamelene sine og barna vil kunne ønske dem velkommen.

Prosesjonen vil gå fra Paseo de Doramas og videre langs hovedgaten i byen til forsiden av Nuestra Señora de Candelaria-kirken, med en sirkusparade og Disney-tegneseriefigurer akkompagnert av «Banda Isleña» (øybandet).

På slutten av paraden vil barna kunne levere ønskelistene sine til deres Majesteter de tre vise menn.  

NB! I tilfelle dårlig vær vil aktivitetene flyttes til det kommunale idrettssenteret.

Med start kl. 10.00 ved taxiholdeplassen samler de inn ønskelistene som skal leveres til de tre vise mennene.

Kl. 19.00 blir det spektakulært familieshow med Pandilla de Drilo-gjengen på det kommunale idrettssenteret.

Santa Brígida

Fredagen kl. 19.00 vil Deres Majesteter de tre vise menn fra Østen ta en tur gjennom byens gater akkompagnert av deres følge og assistenter.

På slutten av reiseruten, med avgang fra kommunalklubben for seniorer, går de opp Paseo del Galleón og videre til Calle Circunvalación, så Ramón y Cajal og Calle Nueva, til de kommer til Juan Morales Navarro, som er scenen hvor ordfører Jose Miguel Bravo i Laguna vil gi en varm velkomst til de tre vise menn og overleverer nøklene til bygdas alle hjem.

Santa Lucía

Frem til fredag ​​blir gågaten Avenida de Canarias et tre kongers-marked.

På torsdag, med start kl. 10.00, kommer de tre vise menn gjennom området, og kl. 17.30 begynner en velkomstseremoni for Deres Majesteter i Østen og innsamling av ønskelister på Plaza de San Rafael.

Det blir barnekonserten HOHOHO kl. 18.30 på Plaza de Los Algodoneros.

Også på torsdag, fra kl. 16.00. til 18.00, blir det jul i Santa Lucía Casco med workshops, forestillinger og innsamling av ønskelister av de tre vise menn fra Østen på Plaza de Santa Lucía Casco.

I gågaten Avenida de Canarias vil det arrangeres et stort barneselskap fra kl. 16.30 til 21.00.

Til slutt begynner hellige tre kongers-paraden fredag ​​kl. 18.30 fra Cruce de Sardina og videre til fotgjengerområdet i Avenida de Canarias.

Fra kl. 21.00 til 22.30 vil Algodoneros-plassen være vitne til De Tre Hellige Kongers kveldskonsert med en hyllest til Camilo.

Guía

I dag går De tre vise menns hjelpere gjennom torg og parker i kommunen fra kl. 16.00.

På torsdag fra kl. 19.00 på San Pedro-plassen blir det overlevering av ønskelister til Deres Majesteter de tre vise menn fra Østen og kl. 20.00 på Plaza Grande blir det familieshowet Planeta Alegría.  

På fredag kl. 18.00 blir det flott familieshow med «Tommelise, returen til dammen» i den kommunale paviljongen, og besøk av de tre vise menn med påfølgende levering av den magiske nøkkelen for å komme inn i husene og samling av de siste ønskelistene. 

Tejeda

Paraden som starter kl. 12.00 fra Disa-bensinstasjonen og som går til Plaza del Socorro vil være begynnelsen på denne mest spesielle juledagen.

Der vil det være hoppeslott og workshops, i tillegg kommer de tre Vismennene med sine hjelpere og mange flere overraskelser som Batucada, Disney-dukker, snøprinsessen og gjøglere.

Kommunen informerer om at det på fredag ​​vil deles ut priser til vinnerne av julekortene og de tradisjonelle kanariske julekrybbene.

Dagen avsluttes med piknik for kommunens barn og besøkende.

Telde

I dag fra kl. 11.00 til 13.00 og fra 17.00 til 19.00, vil hjelperne til De tre vise menn være på Plaza de San Gregorio.

Videre har Telde alt klart for å ta imot deres Majesteter Østens Konger denne fredagen.

Det vil skje kl. 11.00 på Plaza de San Gregorio, men før det vil prosesjonen av de tre vise menn og deres kongelige hjelpere gå fra Jinámar i retning sentrum.

De vil dra gjennom hovedgatene, i sine klassiske kjøretøy, og deretter ta turen mot San Gregorio, etter å ha passert gjennom San Juan.

Deres Majesteter begynne sin rute i Jinámar kl. 10.00, på vei mot San Gregorio, langs vei GC-100, inn gjennom El Cubillo og de passerer gjennom Plaza de San Juan.

Det er anslått at de allerede kl. 11.00 vil allerede være på Plaza de Los Llanos.

Der blir de mottatt av ordføreren i Telde, Juan Antonio Peña, som vil gi dem den magiske nøkkelen til byen, et instrument som vil hjelpe dem å få tilgang til hjemmene til Telde-beboerne.

På slutten vil Melchor, Gaspar og Baltasar tilbe Jesusbarnet fra fødselsscenen av Pepe Sánchez, som ligger på selve Plaza de San Gregorio.

Etterpå vil de ta imot befolkningen for å lytte til deres forespørsler og ønsker.

Etter en kort pause kommer paraden med de tre vise menn til å finne sted i Telde, nærmere bestemt kl. 17.30. Den vil ha avgang fra Las Ramblas Pedro Lezcano og gå videre til Obispo Verdugo før den fortsetter til Calle Ruiz og Poeta Fernando González.

Ruiz Street er utpekt som en støyfri del av paraden for å underlette deltakelse for personer med støyfølsomhet.

Teror

Fredag fra kl. 16.00 blir det parade av de tre vise menn for å ønske årets mest magiske kveld velkommen.

Ruten vil gå fra Pseo González Díaz og videre til Teror-auditoriet, hvor showet vil bli holdt på illusjonens natt, med besøk av de tre vise menn.

Det vil være tre visninger, kl. 18.00, 19.00 og 20.00 med gratis inngang for alle som får plass.

Valleseco

På fredag ​​vil De Tre Kongers Dag-fest finne sted. Fra kl 10.30 til 14.30 vil det være tre oppblåsbare attraksjoner og kl. 12.30 blir det gateshow med Zapitto Clow. Da vil det også selges popcorn og sukkerspinn.

Fra kl. 16.00 til 18.00 vil det være tre oppblåsbare attraksjoner og to verksteder.

Nøklene til kommunen blir overlevert kl. 18.00 til Østens tre vise menn på kommunetorget, og klokken 18.15 starter paraden fra kommunetorget og går til Auditoriet.

Fra kl. 18.30 vil de barna som ennå ikke har gjort det, kunne levere ønskelistene sine til de tre vise mennene i Valleseco Auditorium.

Valsequillo

De tre vise menn kommer tilbake denne fredagen for å hente de magiske nøklene til kommunen i fotgjengerområdet til Valsequillo casco.

Kl. 10.30 det vil de med en fanfare kunngjøre ankomsten av Deres Majesteter for å vekke de minste i byen.

Kl. 11.00 det blir det barneunderholdning og kl 12.00 klovneshowet «Pitiklíns sko».

Kl. 13.00 vil ordføreren overlevere kommunens nøkler.

På ettermiddagen, med start kl. 19.00, vil de ri gjennom gatene i Tenteniguada.

I de kommunale lokalene til Tenteniguada vil De tre vise menn samle inn ønskelistene til barna og det avsluttes med en festival på det nye torget i Tenteniguada.

San Mateo

Kommunen tar farvel med julen fredag kl. 17.00 med paraden til Deres Majesteter De Tre Vise Menn fra Østen på en tur gjennom byens gater.

Canariavisen har tidligere skrevet om endring av rute for de hellige tre kongers-paraden i Las Palmas i år.

Les også: Roscón de Reyes –⁠ De hellige tre kongers kake

God feiring! #Reyes2024