Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Farevarsel på alle øyene fredag og lørdag


Generaldirektoratet for sikkerhet og beredskap på Kanariøyene utvider sitt farevarsel om høye bølger til hele øygruppen. Direktoratet har aktivert beredskap som følge av dette.

Farevarselet trer i kraft fra klokken 23:00 denne torsdagen på følgende steder: 

  • Nord og vestkysten på La Palma, El Hierro, La Gomera Fuerteventura og Lanzarote.
  • Nordkysten på Tenerife og Gran Canaria.
Det er forventet opptil fem meter høye bølger og vind opptil liten kuling på lørdag, men allerede fra i natt kan vinden fra nordvest komme opp i frisk bris.

Direktoratet advarer spesielt mot høye bølger når det er høyvann, noe som kan føre til at bølgene blir enda farligere i bestemte tidsrom på fredag og lørdag. Det vil være høyvann klokken 01:33 og 13:58 på fredag, og 02:09 og 14:33 på lørdag, ifølge Tideforecast.com

For innbyggere disse områdene anbefaler direktoratet å ta grep for beskytte hus og eiendom nær vannet. Man frarådes også fra å oppholde seg nær bølgebrytere og på brygger, og at man ikke står i nærheten av der bølgene slår inn for å ta bilder. Man bør også unngå å fiske i risikoområdene, og ikke kjøre bil nær strandlinjen.
Som alltid når det er fare for høye bølger er det spesielt viktig at du følger med på flaggsignalene på strendene, og at du ikke bader på avsidesliggende strender uten badevakter. Du bør heller ikke bade i områder der du ikke er godt kjent, da det kan oppstå kraftige undervannstrømmer.

Rødt flagg på stranden betyr badeforbud.

Byrådet i Las Palmas har også sendt ut advarsel om høye bølger, og har aktivert den kommunale beredskapsplanen i forbindelse med dette. Alle aktiviteter langs kysten blir suspendert frem til farevarselet er over, skriver kommunen i en pressemelding.