Siste
Foto: @Controladores

Flere hendelser på grunn av uværet

Sterk vind, høye bølger og nedbør har ført til problemer på Kanariøyene de siste dagene.


Uværet som de siste dagene har ført til regn, vind og høye bølger på Kanariøyene, fortsetter på onsdag

I helga har vind og regn ført til ras langs veiene på La Palma og Tenerife. Flere trær har blåst overende og greiner har løsnet flere steder, ifølge nødsentralen, som understreker at ingen personskader er registrert. 

Dette skjedde

Tidlig mandag morgen gikk det et ras langs TF-5-veien ved Los Realejos-tunnelen, i retning Santa Cruz de Tenerife. Flere steiner falt ned i veibanen. Veien er åpen men trafikkanter bes om å være ekstra oppmerksomme i området. 

På Lanzarote måtte et fly avbryte landingsforsøket sitt på mandag, som følge av sterk sidevind. Se video av hendelsen under: 

Ifølge flygelederne er dette en prosedyre som utføres når pilotene ikke er 100% sikre på at landingen kan gjennomføres på en trygg måte. Flyet gjorde et nytt forsøk og landet trygt på Lanzarote, opplyser de på Twitter. 

Grener og trær og båter på grunn

På Lanzarote gikk to seilbåter på grunn (+) denne mandagen, som følge av de høye bølgende. 

Både på La Palma og Tenerife er det meldt om grener som har blåst av og trær som har veltet ut i veibanen flere steder. Dette har skapt problemer i La Matanza, La Orotava, Santa Úrsula, Arona, Tacoronte, Los Realejos og Breña Baja. 

Denne tirsdagen blir det et lite opphold i gufseværet, men på onsdag er det nytt OBS-varsel for vind og regn flere steder. På mandag har et OBS-varsel for høye bølger vært gjeldende på hele øygruppen, med unntak av sørsiden på Gran Canaria og Tenerife. 

På søndag ble det registrert vindstyrke opp i full storm på La Gomera, mens det blåste sterk kuling i San Mateo på Gran Canaria. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.