Siste
Skjermdump: 1HD

Kraftig jordskjelv i Marokko –⁠ minst 820 døde

Tragedie rammet Kanariøyenes nabo i går kveld.


Marokko er rystet av et massivt jordskjelv som rammet landet i går kveld. Ifølge de siste tallene frigitt av det marokkanske Innenriksdepartementet lørdag, har minst 820 mennesker mistet livet, mens 672 er skadet, hvorav 250 alvorlig, skriver avisa La Provincia

Provinsen som har registrert flest dødsfall er Al Haouz, sør for Marrakech og nær episenteret, med 394 døde. Dette etterfølges av Taroudant (271 døde), Chichaoua (91), Ouarzazate (31), Marrakech (13), Azilal (11), Agadir (5), Casablanca (3) og Al Youssufia (1).

Kraftig skjelv

Ifølge et seismisk varselsbulletin fra det marokkanske nasjonale instituttet for geofysikk, hadde jordskjelvet en styrke på 7 og rystet den nordlige marokkanske regionen rundt Marrakech klokken 23.11 lokal tid, med en dybde på 8 kilometer.

Marrakech våknet i sjokk denne lørdagen. Vitner forteller om en by som er lammet av frykt, med folk som har sovet ute inntullet i tepper, omgitt av bagasje og kofferter, etter det kraftige skjelvet. Ambulanser har kjørt uten stans hele natten.

Kondolerer

Internasjonal støtte strømmer inn i kjølvannet av katastrofen. Kong Felipe VI av Spania sendte et kondolansebrev til Marokkos kong Mohamed VI for å uttrykke sin dypeste medfølelse for tragedien. I brevet omtalte han Mohamed VI som «majestet» og «kjære bror».

Den amerikanske presidenten, Joe Biden, som for tiden er i New Delhi for G20-toppmøtet, uttrykte sin dype sorg over tapet og ødeleggelsene og tilbød hjelp til Marokko. Videre sa han at hans regjering er i kontakt med marokkanske tjenestemenn og jobber for å sikre amerikanske borgeres sikkerhet i Marokko.

Også Russlands president, Vladimir Putin, og Italias statsminister, Giorgia Meloni, har uttrykt sine kondolanser og tilbudt støtte til Marokko.

Utenriksministeren i Spania, José Manuel Albares, bekreftet at det foreløpig ikke er rapportert om noen skadede eller omkomne spanjoler. Det bor omtrent 18 000 spanske innbyggere i Marokko.

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.