Siste
Flyktninger venter i kø for å få utdelt drikke i teltleiren som nå opptar store deler av moloen i Arguineguín. Foto: Mogán kommune

Mer enn 200 flyktninger ankom Kanariøyene på tirsdag


Denne tirsdagen har mer enn 200 flyktninger fordelt på minst åtte båter ankommet Kanariøyene. Seks av disse båtene har enten ankommet eller blitt observert utenfor Gran Canaria og de siste to kom tirsdag ettermiddag og kveld til Tenerife. Den siste båten ble observert klokken 21:30, og det skal ha vært 42 personer ombord. Etter at denne kom seg til land ble de assistert av helsepersonell og Røde Kors, og alle skal være ved god helse.

Timer før ankom en båt til Tenerife med 58 flyktninger. En person mistet livet under overfarten. Båten ble fraktet til havna i Los Cristianos av redningstjenesten. Den avdøde ombord skal ha vært en mann. I tillegg har fem personer blitt sendt til sykehus med alvorlige helseproblemer etter en veldig vanskelig overfart.

Blant passasjerene ombord skal det ha vært to kvinner og et barn, ifølge redningstjenesten.

Den massive tilstrømningen av flyktninger begynte tidlig tirsdag morgen, da åtte immigranter ble reddet utenfor fyret i Maspalomas. Ytterligere en båt ble reddet litt lenger ut, en ankom ved Castillo del Romeral, den fjerde til Maspalomas-stranden og den femte ble hentet inn litt utenfor Arguineguín.

Passasjerene ombord i båten som kom seg til Maspalomas-stranda stakk angivelig fra stedet og myndighetene utfører søk etter disse. Så langt er åtte personer pågrepet og fraktet til Arguineguín-leiren.

19 personer ble også reddet i en småbåt like utenfor Gran Canaria, og disse er også fraktet til Arguineguín.

Mer enn 400 flyktninger i Arguineguín

Alle skal ha fått en helsesjekk og er nå i politiets varetekt. Mer enn hundre personer ble til sammen reddet nær Gran Canaria, og er nå plassert i teltleiren i Arguineguín-havna. Her er forholdene meget dårlige, slik Canariavisen har omtalt tidligere. Situasjonen har blitt verre med økte temperaturer på tirsdag, og det er nå rundt 400 personer samlet i teltleiren som Røde Kors har satt opp.