Siste
Foto: Nabohjelpens venner

Nå trenger de frivillige på Gran Canaria

Nok en gang er det tid for den viktige matinnsamlingen ved supermarkedene i Mogán, der de frivillige gjør en stor forskjell.


Neste helg er det igjen tid for Operacion Kilo ved supermarkedene i Mogán kommune, sørvest på Gran Canaria. 

25., 26., og 27. november stiller frivillige opp for å samle inn mat som kundene kjøper til matbanken. Denne maten blir distribuert videre til organisasjoner som Nabohjelpen i Mogán, som hjelper flere hundre vanskeligstilte familier hver uke. 

Nå etterlyser Nabohjelpen frivillige som kan stå ved innsamlingspunktene for å oppfordre kundene til å donere mat.

Hovedsaklig består donasjonene av langtidsholdbar mat, og innsamlingene er et avgjørende bidrag for matbanken.

Koordinator for Nabohjelpen, Jenni Hymoff Koeppel, sier innsamlingen er viktig, og at de trenger flere frivillige.

– Uten frivillige blir ikke kassene fylt opp. Vi må informere kundene om hva de kan gjøre for å hjelpe oss og minne de på det så de kjøper ekstra for å legge i kassene, sier hun til Canariavisen. 

– Vi har fortsatt alt for få folk. Ideelt sett er det tre skift per dag og minst en person per skift, men i større butikker er det bedre å ha to eller tre frivillige, fortsetter hun. 

 

Hun forteller at de fortsatt trenger frivillige ved Spar Playa de Mogán, Spar Mogán, Spar Playa del Cura, Spar Tauro og Spar The Market i Puerto Rico. 

Hun ber de som er interessert om å ta direkte kontakt med henne. Det kan gjøres på Facebook

Startet norsk forening

For de som ikke er på øya, er det også mulig å donere penger direkte til Nabohjelpen, som går til innkjøp av mat for de hjelpetrengende. 

Under coronapandemien startet norske Bård Ove Myhr (50), Karianne Kristiansen Lund (63) og Per Arve Gran Carlsen (67) den norske foreningen Nabohjelpens venner, for å gjøre det enklere for nordmenn å donere penger til Nabohjelpen. 

Norske Bård Ove Myhr sammen med Jenni Hymoff Koeppel og Per Arve Gran Carlsen. Foto: Nabohjelpen

Nabohjelpens venner samler inn penger på vegne av Nabohjelpen, gjennom en registrert forening i Norge. Du kan besøke deres nettside eller Facebook-gruppe for mer informasjon om foreningen.

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.