Siste
Ved timeshare-hotellet Anfi del Mar eier Sørholt en stor penthouse-suite. Det tjente han godt på før coronakrisen inntraff på Gran Canaria. Foto:  Gfox228 / CC BY

Norsk luksusmegler gikk på millionsmell på Gran Canaria


Den tidligere luksusmegleren Miguel Sørholt flyttet fra USA til Gran Canaria for å unnslippe arveavgift, men gikk på en millionsmell da han måtte kjøpe timeshare-leiligheter fra sitt eget selskap med tap. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Han forklarer til Dagens Næringsliv at det hele bunner ut i at revisoren mente det var best å registrere eiendommene i Spania på han selv fremfor i et norsk selskap. Dermed kjøpte Sørholt leiligheter fra sitt selskap Residence Gran Canaria til seg selv. Regnskapet viser at leilighetene ble solgt for 3,5 millioner, og med et tap på 3,7 millioner kroner.

– Udramatisk

– Det er veldig udramatisk. Vi har flyttet til Spania, og da mente revisor det var best å registrere eiendommene våre i Spania på oss selv, heller enn på et norsk selskap, forklarer tidligere luksusmegler Miguel Sørholt til Dagens Næringsliv.

Han forklarer tapet med at timeshare-leiligheter har falt veldig i verdi siden selskapet hans kjøpte opp disse. Residence Gran Canaria er underlagt Sørholt sitt selskap Residence Holding AS. Planen hans er imidlertid å fortsatt leie ut disse leilighetene, men at han nå vil skattes i Spania og ikke USA.

Sørholt tok med familien fra USA etter en konflikt med Privatmegleren i 2013. I 2019 valgte han imidlertid å flytte til Gran Canaria for å unnslippe høye arveavgifter. På Gran Canaria har han investert 40 millioner kroner i eiendom.  Han eier blant annet en 250 kvadratmeter stor penthouseleilighet på Anfi, og før coronakrisen kunne denne bringe inn 30 000 kroner i uka.

Ingen turister

2020 har vært et dårlig år for turismen. Coronakrisen har sørget for at kanariske hoteller står tilnærmet tomme, og dette har påvirket verdien til timeshare-leilighetene. Sørholt forteller til DN at det ikke har vært utleie av disse leilighetene på seks måneder på grunn av coronapandemien.

Han skylder på strenge regler og ikke minst portforbudet i vår og tidlig sommer, da folk ikke fikk lov til å forlate husene sine for noe annet enn de mest nødvendige gjøremålene.