Siste
ADVARER: Det statlige meteorologiske institutt advarer mot ekstremvarme de neste dagene. Foto: Envato Elements

Ny hetebølge på vei

Rammer Spania med opptil 44 grader fra søndag. Også på Kanariøyene er det ventet stigende temperaturer fra mandag og tirsdag.


Meteorologene hos Aemet er travelt opptatt med å varsle hetebølger og ekstremvarme for tiden. Etter forrige ukes grillende temperaturer, ser det ut til at en ny varmebølge er på vei mot Spania. 

– Fra mandag og frem til minst onsdag blir det veldig høye temperaturer på fastlandet og Balearene. Noen steder kan det bli over 44 grader. Veldig høye temperaturer er forventet på Kanariøyene også, skriver Aemet på Twitter. 

 

Denne vil hovedsaklig påvirke de sørlige delene av fastlandet, med temperaturer på opptil 44 grader i Guadalquivir-dalen på lørdag, ifølge Spanias statlige meteorologiske institutt. 

Også på Kanariøyene er det ventet stigende temperaturer fra mandag og tirsdag, men her kan ikke meteorologene fastslå om det blir noen hetebølge enda.

Foreløpig er det ikke sendt ut et farevarsel for Kanariøyene, men fastlandet er farget i røde, oransje og gule farevarsler fra søndag. 

På Kanariøyene er det ventet temperaturer på over 35 grader i indre strøk, men Aemet utelukker ikke temperaturer på opptil 40 grader på de østlige øyene, på mandag og tirsdag. 

I Sør-Spania er det ventet 37 grader langs kysten søndag og mandag, mens de røde farevarslene gjelder i innlandet, spesifikt i Cordoban, Guadalquivir-dalen og Morena.

Slik ser farevarselet ut for Spania på mandag. Grafikk: Aemet

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.