Siste
Foto: Maspalomas Ahora

Strandkioskene fremdeles stengt

Og ingen ser ut til å vite når de skal åpne igjen. Nå er de tidligere arbeiderne fra kioskene tilbake ved kommunehuset for å demonstrere.


PLAYA DEL INGLÉS

De tidligere ansatte i strandkioskene i Playa del Inglés og Maspalomas gjenopptar demonstrasjonene sine utenfor kommunehuset. Til tross for gjentatte lovnader fra kommunen, har strandkioskene enda ikke blitt åpnet. 

Tidligere i november ble det inngått en avtale med to selskaper som skulle drifte strandkioskene, etter at de ble stengt i mars 2020 som følge av pandemien.

Disse kontraktene er enda ikke signert. De forplikter de to selskapene til å betale nesten en million euro til sammen, for konsesjonen til å drive kioskene. 

– Arbeiderne har enda ikke en løsning. Vi har ikke informasjon om dette er løst, hva selskapene har signert eller om det har blitt noen problemer med selskapene som gjør at åpningen blir forsinket, sier de ansatte til avisa Maspalomas Ahora

Driften av kiosk 1, strandbar 2, 3 og 4 i Playa del Inglés og nummer 5 i Maspalomas har gått til selskapet El Enyesque SL.

Canary Water Sports 98 SL har fått kontraktene for kiosk 6, 7 og 8 i Maspalomas, samt et billettkontor. 

Kommunen sa tidlig i november at selskapene hadde fem dager på seg til å betale inn pengene, for at avtalen skulle være i boks. Nå har det gått nesten to uker og kioskene er altså fremdeles stengt. 

I tillegg til å betale for konsesjonene må selskapene også forplikte seg til å ansette de 25 arbeiderne som ble stående uten jobb, da kioskene ble stengt i 2020. 

Kommunen har møtt hard kritikk fordi prosessen med å gjenåpne kioskene har tatt så lang tid. I mellomtiden har bygningene forfalt og blitt utsatt for vandalisme gjentatte, ganger.  

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.