Siste
Foto: Swiss Air

Sveits setter Kanariøyene på svartelista


Sveits har besluttet å innføre krav om 10 dagers karantene etter opphold på Kanariøyene som følge av smittefaren. Kravet om karantene trådte i kraft 14. september. Tyskland skal vurdere om de opprettholder karantenekravet sitt mot Kanariøyene 28. september.

I 2020 havnet Sveits på 11. plass over de landene som sender flest turister til øygruppen. De har holdt Kanariøyene og Balearene utenfor sitt karantenekrav mot Spania, men valgte for en tid siden å sette Balearene på svartelista. Nå følger altså Kanariøyene etter.

104 smittede per 100 000 innbyggere

Tyskland skal vurdere sine karantenekrav den 29. september, og stiller krav til under 50 smittede per 100 000 innbyggere de siste 7 dagene. Foreløpig er hele Spania inkludert Kanariøyene på tyskernes svarteliste.

De siste tallene fra Kanariøyene viser at det er 104 smittede per 100 000 innbyggere, som er mer enn det dobbelte av tyskernes krav. Kanariske myndigheter har innført strenge tiltak for å begrense smittespredningen, inkludert obligatorisk bruk av munnbind, avstand, og begrensninger på sosiale sammenkomster.

8 av 10 jobber på Kanariøyene er enten direkte eller indirekte avhengige av turismen, og det er derfor avgjørende at smittetrykket reduseres slik at vintersesongen kan reddes.