Siste
Skjermdump: Aemet.es
OBS-varsel:

Gult varsel for sterk vind og høye bølger på Kanariøyene

I helga kan det bli gufsevær.


Det statlige meteorologiske institutt, Aemet, har sendt ut OBS-varsel for høye bølger og sterk vind på Kanariøyene i helga, spesifikt på lørdag fra klokken 06:00 til midnatt. 

Gult varsel gjelder i sør, øst og vest på Gran Canaria for sterk vind. Vindkastene kan komme opp i 70 km/t (sterk kuling). 

Gulv varsel gjelder også for høye bølger i øst, sør, vest og nordvest på Gran Canaria. Dette innebærer at det kan være farlig å bade. Derfor er det spesielt viktig at man følger med på flaggvarslingen ved strendene, før man går ut i vannet. 

Grønt flagg betyr at det er trygt å bade, gult flagg betyr at det er forbundet med risiko, mens rødt flagg betyr totalt badeforbud. 

 

På Tenerife gjelder gult varsel i øst, sør og vest for sterk vind. Vindkastene kan komme opp i 70 km/t (sterk kuling). Det gjelder varsel om høye bølger i de samme områdene langs kysten. 

Gult varsel gjelder også for høye bølger og sterk vind på La Gomera, sterk vind øst på La Palma, høye bølger langs hele La Palma-kysten, og sterk vind på El Hierro. 

Denne helgen er det også varslet synkende temperaturer med muligheter for regn i nord på Gran Canaria og Tenerife. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.