Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Historisk dårlig jul for varehandelen


Julehandelen på Kanariøyene har aldri gått dårligere enn den gjorde i 2020. Kilder i sektoren sier nedgangen har vært på 20 prosent sammenlignet med tidligere år, skriver avisen Canarias 7.

Dette er en langt større nedgang enn i resten av landet.

Arbeidsløshet og økonomisk usikkerhet er hovedårsakene til at forbrukere har lagt igjen mindre penger under årets julehandel.

Verre enn finanskrisen i 2008

Ifølge Canarias 7 har nedgangen vært større enn den var under finanskrisen i 2008.

Pandemien har gått hardt ut over både store og små aktører i varehandelen. Spesielt lukkede kjøpesentre og butikker har møtt på problemer, ettersom frykten for å bli smittet har gjort at publikum foretrekker åpne handleområder med god tilgang på friluft. Men også her har nedgangen vært markant i 2020.

Ifølge avisen var nedgangen på over 10% for disse butikkene sammenlignet med tall fra 2019 på dager som er viktige for varehandelen. Julehandelen står for minst 20% av det årlige salget for mange bedrifter.

Les også:

2020: Et kriseår for turistnæringen i Spania
 

Verst for klesbutikkene

Spesielt rammet er butikker innen mote, klær, sko og accessories, som har opplevd en nedgang på hele 60% for 2020 som helhet. Dermed frykter mange bedrifter at de må stenge dørene i januar.

Butikkene som har klart seg best i år er elektronikk-kjedene, lekebutikker og butikker som selger varer til hus og hage. I disse kategoriene var salget nært opp mot 2019-nivået.