Siste

TUI i Nederland skal betale for PCR-prøver


Turoperatøren TUI i Nederland skal sende turister til Kanariøyene fra 31. oktober. Da sier turoperatøren de vil betale for PCR-prøvene for sine reisende, for å garantere at alle turistene som reiser med de er smittefrie. Det var direktøren for TUI i Nederland, Arjal Kers, som kunngjorde det nye tiltaket overfor nyhetsbyrået Efe.

– Alle som reiser med oss til Kanariøyene skal vise frem en negativ prøve på flyplassen før boarding. Vi ønsker å ha en trygg operasjon og vi ønsker også at det skal vare gjennom vinteren, sier Kers til Efe.

TUI har erfaring med slike sikkerhetsrutiner fra før. De har allerede sendt turister til Hellas og Karibia og krevd at de avlegger negativ PCR-prøve før avreise.

Ingen karantene

TUI kom med kunngjøringen bare timer etter at Kanariøyene ble fjernet fra svartelista av nederlandske myndigheter. Dermed trenger ikke turister som har vært på øygruppen å gå i karantene når de kommer hjem til Nederland.

Kers forklarer til Efe at de foreløpig har valgt å betale for PCR-prøvene til alle som kjøper feriepakker eller flybilletter hos de, men at de ikke vet om dette vil gjelde i hele sesongen. Han understreker likevel at de kommer til å fortsette å kreve at de reisende avlegger en negativ coronatest.

De første flyene til Kanariøyene med TUI fra Nederland letter på lørdag med 187 flyseter til Gran Canaria. På søndag sender de like mange til Tenerife.

31 000 flyseter fra Tyskland og Storbritannia

Både Tyskland og Storbritannia har fjernet Kanariøyene fra sine svartelister allerede, og etterspørselen har skutt i taket etter at flyselskapene satt opp til sammen 31 000 flyseter fra de to landene til Kanariøyene.

Også Sverige har begynt å sende turister til øygruppen igjen, og Canariavisen var med på det første flyet med Ving til Gran Canaria på lørdag.

Lavest i Spania

For øyeblikket har Kanariøyene de laveste smittetallene i Spania, med 76 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene. Resten av landet ligger på 436 smittede per 100 000, ifølge ferske tall fra Helsedepartementet i Spania.

I Nederland er også smittetallet meget høyt. De siste 14 dagene har det blitt registrert 634 smittede per 100 000 innbyggere, også i følge Helsedepartementet i Spania.

Turister skal testes

Regjeringen på Kanariøyene kunngjorde denne uken at de jobber med godkjenning av et nytt smittevernsdekret som vil kreve negativ PCR eller antigen-test fra alle turister. Ettersom Kanariøyene ikke kan kreve at turister gjør dette før avreise løser de dette ved å be hotellene om å nekte innsjekking fra personer uten en negativ coronaprøve som er tatt maksimalt 72 timer før ankomst.